Update V | Transferexpert Romano bevestigt overstap Gasly naar Alpine Formule 1
Formule 1

Update V | Transferexpert Romano bevestigt overstap Gasly naar Alpine

Update V | Transferexpert Romano bevestigt overstap Gasly naar Alpine

Met het afketsen van de deal van Colton Herta naar AlphaTauri leek ook de mogelijkheid van Pierre Gasly naar Alpine van tafel te zijn, maar mogelijk is er toch nog een opening. Nyck de Vries lijkt namelijk de topkandidaat te zijn om het stoeltje bij AlphaTauri in te vullen, waardoor er mogelijk naast Max Verstappen een tweede Nederlander binnen de Red Bull Racing-familie zit.

Meerdere media melden namelijk dat Nyck de Vries samen met Helmut Marko gespot is in Graz. De Oostenrijker wilde eerst vol voor Colton Herta gaan, maar nadat het Red Bull te lang duurde voordat er duidelijkheid zou komen over de superlicentie, is hier een streep door gezet. Toch is er gekozen om dan niet aan Gasly vast te houden, maar verder te kijken naar andere opties.

De Vries lijkt daarmee topkandidaat te zijn om het stoeltje van de Fransman over te nemen, waarmee de weg van Gasly naar de Alpine alsnog open zou liggen. De Vries is overigens ook in beeld bij de Franse renstal als vervanger van Fernando Alonso. Daarnaast lijkt ook Williams naar de diensten van de Fries te hengelen. De Vries lijkt dan ook ineens één van de meest gewilde coureurs op de markt, waarbij er nog verschillende stoeltjes te vullen lijken.

De Vries maakt indruk in eerste GP in F1

De interesse in De Vries komt niet zomaar uit de lucht vallen. De voorbije jaren werd zijn naam al regelmatig genoemd, waarbij Alfa Romeo en Williams als mogelijke bestemmingen golden. Nu de Nederlander tijdens de Italiaanse GP mocht invallen voor Alexander Albon en direct punten scoorde, heeft de voormalig wereldkampioen van de Formule 2 en Formule E alleen nog maar meer indruk gemaakt en dus lijkt de interesse erg toegenomen te zijn. Een tweede Nederlander in de F1 lijkt dan ook niet ver weg.

Update 14.15u (17/09) | 'Kwestie van tijd voordat De Vries contract bij AlphaTauri ondertekent'

Nyck de Vries is dicht bij een akkoord om vanaf volgend seizoen in te stappen bij AlphaTauri, zo melden meerdere bronnen tegenover De Telegraaf. Een contract is nog niet ondertekend tussen de twee partijen, maar dit lijkt slechts een kwestie van tijd. Vrijdag was De Vries in Oostenrijk om te onderhandelen met Red Bull Racing-topman Helmut Marko en dat lijkt de Nederlander nu een F1-zitje op te leveren. Pierre Gasly gaat hierdoor naar Alpine.

Het betekent dat we vanaf volgend seizoen twee Nederlander in de Formule 1 zullen zien rijden. Bovendien houdt het in dat er twee Nederlanders actief zullen zijn in de Red Bull-familie. Max Verstappen rijdt immers al zijn hele F1-carrière in de kleuren van de Oostenrijkse energiedrankjesfabrikant. De Vries was ook in beeld bij Williams en Alpine, maar kiest toch voor AlphaTauri, waar hij teamgenoot wordt van Yuki Tsunoda.

Update II 12.50u (30/09) | 'De Vries heeft AlphaTauri-contract ondertekend, Gasly kan naar Alpine'

Nyck de Vries heeft zijn contract bij AlphaTauri ondertekend, zo meldt het Franse Canal+. Het zorgt ervoor dat de weg vrij is voor Pierre Gasly om naar Alpine te gaan, waar hij de gewenste opvolger van Fernando Alonso is. Eerder meldde De Telegraaf al dat de deal tussen De Vries en AlphaTauri zo goed als rond was en dat het een kwestie van tijd was voordat de handtekeningen worden gezet. Dat zou nu dus gedaan zijn.

Update III 13.35u (30/09) | Marko bevestigt onderhandelingen met De Vries, wachten lijkt op Gasly

Helmut Marko heeft in gesprek met de media bevestigt dat Red Bull onderhandelt met Nyck de Vries, zo meldt Erik van Haren. Daarmee lijkt het een kwestie van tijd te zijn voordat de Nederlander zal worden aangekondigd bij het team van AlphaTauri. Het wachten lijkt vooral op Pierre Gasly, die de overstap naar Alpine lijkt te gaan maken. Met zijn vertrek komt er een plek vrij voor De Vries, waarna hij zou kunnen worden aangekondigd.

Update IV 18.30u (01/10) | Marko verwacht duidelijkheid rond De Vries op Suzuka

Helmut Marko heeft in gesprek met ORF aangegeven dat de beslissing rondom het binnenhalen van Nyck de Vries rond Suzuka zal worden genomen. 'Ik denk dat de knoop ergens rond Suzuka wordt doorgehakt.' De Oostenrijker stelt dat eerst de overgang van Gasly naar Alpine duidelijk moet zijn, voordat er een vervolgstap genomen wordt. 'Eerst moet alles rondom Gasly verduidelijkt zijn. Daarna wordt er bepaald wie er bij AlphaTauri komt rijden. Het moet geen verslechtering zijn voor het team natuurlijk, dus dat betekent dat er een snelle coureur met een goed profiel moet komen', aldus Marko, die vindt dat De Vries daar zeker in past. 'Na zijn optredens in de vrijdagsessies en in Monza is hij een van de populairste kandidaten.'

Update V 17.11u (07/10) | Transferexpert Romano bevestigt overstap Gasly naar Alpine

Fabrizio Romano, doorgaans transferexpert op het gebied van voetbal, meldt dat de overstap van Pierre Gasly naar Alpine voor 2023 rond is. De Fransman wordt al langere tijd in verband gebracht met de transfer naar het team uit zijn thuisland. De Italiaanse journalist, die de overstap zijn befaamde Here we go geeft, verwacht dat de officiële bekendmaking in de komende uren gemaakt wordt. Alpine heeft zelf al gereageerd op de geruchten, zij het mysterieus. De transfer van Gasly betekent dat de weg vrij is voor Nyck de Vries om naar AlphaTauri te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws