De Vries over eerste Formule 1-kwalificatie: 'Nog niet helemaal tevreden' Formule 1
Formule 1

De Vries over eerste Formule 1-kwalificatie: 'Nog niet helemaal tevreden'

De Vries over eerste Formule 1-kwalificatie: 'Nog niet helemaal tevreden'

Nyck de Vries verscheen eerder dit weekend al op de baan in de Aston Martin van Sebastian Vettel. Geheel onverwachts kreeg De Vries een telefoontje dat hij de rest van het weekend in mag vallen voor Alexander Albon die geopereerd moet worden vanwege een blindedarmontsteking. De Fries zette een goede ronde neer in zijn eerste Formule 1-kwalificatie ooit, en maakte direct indruk. Zelf is hij nog niet helemaal tevreden.

Voorafgaand aan de derde vrije training liet Williams via de officiele kanelen weten dat Albon de rest van het weekend niet meer in actie zou komen. Hij heeft een blindedarmontsteking en moet daarvoor onder het mes. De Vries, die tijdens de eerste vrije training al had gereden voor Aston Martin, kon direct inspringen bij Williams. 'Het was niet helemaal definitief, ik was eigenlijk in de paddockclub en toen kreeg ik een telefoontje dat ik zo snel mogelijk naar Mercedes moest komen', vertelt de 27-jarige bij Viaplay. 'Het was nog onzeker of ik de race zou rijden, maar ik moest beginnen mij klaar te maken voor de VT3.'

De Vries kreeg tijdens de meeting met het team van Williams voor de derde vrije training het definitieve antwoord dat hij ook de race moet rijden. De kans om te relativeren had hij niet, het was direct tijd om voorbereidingen te doen. 'Dan denk je na over wat je moet doen om zo goed voorbereid aan de start te verschijnen. Dat heb ik gedaan, ik was wel behoorlijk nerveus en ik heb niet echt kunnen eten', vertelt hij. Dat De Vries nerveus was, was niet terug te zien in wat hij neerzette op de baan. In de derde vrije training liet hij een aantal goede rondes zien, en in de kwalificatie net zo. Daardoor kon hij door naar Q2.

'Over de kwalificatiesessie ben ik niet helemaal tevreden, want ik denk dat ik hier en daar wel wat heb laten liggen. Mijn tweede rondje in Q1 was echt heel goed, maar die werd gedelete vanwege tracklimits', vervolgt de tijdelijke Williams-coureur. 'Later in Q2 kreeg ik het niet helemaal samen, ik wat last van verkeer en de banden waren niet helemaal op temperatuur. Ik verloor de achterkant bij het ingaan van bocht vier omdat ik een switch aanraakte op het stuur, daarmee ging de rembalans anderhalf procent naar achter. Dat hiel ook niet', legt de Nederlander uit. Toch kijkt hij positief terug op de dag. 'Uiteindelijk mogen we tevreden zijn met het resultaat.'

De Vries: 'Ik probeer ook te genieten, een start in de top tien is geweldig'

Naast de stressvolle dag die De Vries kende, kan hij er nog wel van genieten. 'Ik probeer ook te genieten, een start in de top tien is geweldig. Iedereen verwelkomde en steunde me', vertelt de 27-jarige bij Sky Sports. 'Het is geen geheim dat het Williams-pakket het goed doet dit weekend. De rechtelijnsnelheid zit goed, en dat blijkt uit de tijdtabellen en de klassificaties. Ik ga focussen op een goede start en vanaf daar de eerste ronde opbouwen. Ik wil focussen op het goed doen van alles.' Vanwege de penalties van andere coureurs start De Vries op de achtste positie op de racedag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws