Leclerc goed te spreken: 'Dit voelt fantastisch, vooral als Ferrari-coureur' Formule 1
Formule 1

Leclerc goed te spreken: 'Dit voelt fantastisch, vooral als Ferrari-coureur'

Leclerc goed te spreken: 'Dit voelt fantastisch, vooral als Ferrari-coureur'

Ferrari-rijder Charles Leclerc was vandaag de grote man op het circuit van Monza. Onder luid gejuich van de tifosi van de Scuderia heeft Leclerc een poleposition weten te behalen. De Monegask is erg tevreden met het resultaat, vooral na de moeilijke weekenden op Spa en op Zandvoort waar het een en het ander mis ging. Teamgenoot Carlos Sainz kwalificeerde op de derde plek, maar hij start op P18 vanwege een motorwissel. Leclerc moet het tijdens de race zelf voor elkaar weten te krijgen.

Voor Leclerc was er vandaag na afloop van de kwalificatie waarschijnlijk geen beter gevoel dan zijn rode bolide voor het P1-bordje op Monza te mogen zetten. Met een snelle laatste ronde in de kwalificatie wist de Ferrari-rijder een poleposition te behalen, maarb bij de race worden de punten verdeeld, en daar is de Monegask zich van bewust. 'Dit is heel goed, vooral omdat het na Spa heel erg moeilijk hadden. We hebben hard gewerkt om zwakte punten van de auto te ontdekken. Dit voelt fantastisch, vooral als Ferrari-coureur', vertelt Leclerc bij Sky Sports.

'Er rust een grote druk op het team om een performance van hoog niveau neer te zetten. Vandaag was goed, nu moeten het morgen nog herhalen. Het voelt in ieder geval heel goed', vervolgt de Ferrari-coureur. De laatste keer dat Leclerc vanaf P1 mocht starten was voor de zomerstop, in Frankrijk. De laatste wedstrijd die hij heeft gewonnen was in Oostenrijk. Vooral voor hun thuispubliek zal Ferrari graag een goede prestatie willen leveren. Max Verstappen start op de racedag vanaf P7, en er wordt verwacht dat hij snel door het veld zal snijden om de leiding van Leclerc over te nemen. Of dat inderdaad gaat gebeuren, is nog afwachten.

Leclerc: 'We moeten geen fouten maken'

Als Ferrari de wedstrijd wil winnen op Monza, dan is het zeer zeker belangrijk dat er geen fouten gemaakt worden zoals de pitstop in Zandvoort. 'We moeten het allemaal samen brengen en geen fouten maken. Eerlijk gezegd ben ik best zelfverzekerd dat we een goede racepace hebben. Red Bull heeft een andere configuratie met meer downforce en ik heb er vertrouwen in dat we het waar kunnen maken. Ik weet dat het moeilijkste gedeelte van het weekend eraan komt, maar als we een goede race rijden, weet ik zeker dat een overwinning mogelijk is', voegt Leclerc toe bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws