Tost uit felle kritiek op ingenieurs AlphaTauri: 'Ik vertrouw ze niet meer' Formule 1
Formule 1

Tost uit felle kritiek op ingenieurs AlphaTauri: 'Ik vertrouw ze niet meer'

Tost uit felle kritiek op ingenieurs AlphaTauri: 'Ik vertrouw ze niet meer'

Franz Tost heeft weinig positieve woorden over voor de bolide die zijn team voor dit seizoen heeft ontwikkeld. Volgens de teambaas van AlphaTauri zouden zijn ingenieurs hem een veel betere AT04 hebben beloofd, maar na de Grand Prix van Bahrein bleken het vooral loze beloften te zijn. De teambaas van Nyck de Vries is dan ook hard voor zijn personeel. Over de Nederlander zelf is hij een stuk beter te spreken.

De seizoensopener in Bahrein verliep niet bepaald naar de wens van Tost, die zijn coureurs Yuki Tsunoda en De Vries buiten de punten zag eindigen. De Oostenrijker had er meer van verwacht en de kritiek op zijn ingenieurs is dan ook niet mals. 'De ingenieurs vertellen me steeds dat we goede vooruitgang boeken, maar ik vertrouw hen niet meer. Ik wil alleen nog maar rondetijden zien, dat is het enige wat telt', is hij duidelijk tijdens de persconferentie voor teambazen in Jeddah, geciteerd door Motorsport.com.

'Tijdens de wintermaanden hoorde ik alleen maar 'de auto is geweldig en we hebben grote stappen gemaakt'. Maar dan komen we in Bahrein en zijn we helemaal nergens. Wat moet ik dan anders zeggen?', gaat Tost verder. Als hem vervolgens gevraagd wordt naar de tekortkomingen van de AT04, somt hij alle mankementen moeiteloos op. 'We hebben niet genoeg downforce, de auto is instabiel tijdens het remmen, de achterbanden raken te snel oververhit, de auto glijdt weg van de apex, de tractie is slecht. Alles wat je nodig hebt om tot een goede rondetijd te komen, hebben we niet', verzucht hij.

De Vries lichtpuntje in sombere situatie

Over De Vries is Tost een stuk positiever. De Nederlander, die dit jaar zijn eerste volledige Formule 1-seizoen afwerkt, heeft nog een hoop te leren, maar Tost benadrukt dat het een stuk eenvoudiger zou zijn voor De Vries als de auto beter was. 'Als nieuwkomer is het lastig als je een slechte auto hebt. Met een goede weet je veel makkelijker tot prestaties te komen. Nyck moet ook nog veel leren. De toekomst van de voormalig Formule 2-kampioen ziet hij positief in. 'Het is nu aan ons om hem een goede auto te geven. Dan weet ik zeker dat hij goed gaat presteren. Hij kan races winnen. Dat heeft hij in het verleden al laten zien', sluit hij zijn verhaal met een positieve noot af.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws