Domenicali neemt kritiek van Vettel ter harte: 'Positieve duw in goede richting' Formule 1
Formule 1

Domenicali neemt kritiek van Vettel ter harte: 'Positieve duw in goede richting'

Domenicali neemt kritiek van Vettel ter harte: 'Positieve duw in goede richting'

Stefano Domenicali, CEO van de Formule 1, neemt de woorden van Sebastian Vettel over de ontwikkelingen binnen de sport heel serieus. De Duitser heeft zich in de afgelopen maanden meermaals kritisch uitgelaten over de impact van de Formule 1 op het klimaat. Vettel vindt dat mensen binnen de sport te weinig doen om sneller naar een klimaatneutraal beleid over te stappen. Deze stap moet in 2030 worden gezet.

Vettel heeft zichzelf gedurende het seizoen van 2021 meermaals in een positief daglicht gezet. Zo heeft hij in Oostenrijk een hotel laten bouwen voor bijen, organiseerde hij in Saoedi-Arabië een kartwedstrijd voor vrouwen en hielp hij op Silverstone mee om al het vuilnis op te ruimen. Hiermee hoopt de viervoudig wereldkampioen een voorbeeld te zijn voor andere mensen binnen de sport. De veranderingen komen volgens de Aston Martin-coureur te langzaam.

'Ik zie dat niet als kritiek', zegt Domenicali tegenover het Duitse Sport1. 'Ik zie dit als een positieve duw in de goede richting van iemand die zich bezighoudt met onze toekomst.' De Italiaan geeft aan dat hij al meerdere gesprekken heeft gevoerd met de Formule 1-coureur. 'Het is heel constructief wat hij allemaal zegt. Ik neem het allemaal ter harte.'

Domenicali: 'F1 moet de juiste balans vinden'

Volgens de CEO heeft de sport ook de tijd nodig om te kunnen ontwikkelen. Domenicali merkt op dat de Formule 1 ook onderdeel is van de zakenwereld. 'Het gaat erom dat we de juiste balans weten te vinden. We moeten een compromis vinden voor alle betrokken partijen. In de Formule 2 en de Formule 3 kunnen we sneller handelen, maar in de Formule 1 hebben we verschillende fabrikanten die de tijd moeten krijgen om zich te kunnen ontwikkelen. We moeten snel handelen, maar dat kunnen we niet alleen', aldus Domenicali.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws