Domenicali over Mick Schumacher: 'In die opzichten is hij precies zoals zijn vader' Formule 1
Formule 1

Domenicali over Mick Schumacher: 'In die opzichten is hij precies zoals zijn vader'

Domenicali over Mick Schumacher: 'In die opzichten is hij precies zoals zijn vader'

Stefano Domenicali heeft vertrouwen in een mogelijke toekomst van Mick Schumacher bij Ferrari. De CEO van de Formule 1 hoopt dat 2022 het jaar is dat Schumacher met Haas doorbreekt in de sport, en sluit een toekomstige stap naar de Italiaanse renstal niet uit. Ook geeft hij aan dat Mick hem wel degelijk doet denken aan Michael Schumacher, waar Domenicali in zijn periode bij Ferrari lang mee samenwerkte.

'Mick levert uitstekend werd, maar had in 2021 een auto waarin hij zijn klasse niet kon etaleren. Ik hoop oprecht dat de nieuwe Haas hem de kans geeft om dit wel te doen', laat de Italiaan weten in gesprek met Sport1. Volgens berichtgeving van Haas zelf lijkt het erop dat ze een stap gaan zetten, terwijl Schumacher harder traint dan ooit tevoren om in het aankomende raceseizoen een positieve indruk achter te laten.

Een gaatje bij Ferrari?

'Ik heb de eer gehad om met Michael Schumacher samen te mogen werken bij Ferrari. Natuurlijk is Mick in die Ferrari een mooi doel voor de lange termijn', vervolgt de F1-baas. Voordat dit gerealiseerd wordt, moet Mick zich echter wel een weg langs twee topcoureurs banen. Voorlopig zit het team uit Maranello qua rijdersduo namelijk wel goed.

Domenicali: 'Ferrari heeft nu twee fantastische coureurs in de vorm van Charles Leclerc en Carlos Sainz. Wanneer Mick die mogelijkheid geboden wordt, zal hij deze ongetwijfeld aangrijpen.' Dan zou hij dus in de voetsporen van zijn vader treden, die voor de illustere renstal maar liefst vijf wereldtitels wist te winnen.

De Schumachers

Domenicali heeft nauw samengewerkt met Michael en ziet zoon Mick nu ook carrière maken in de Formule 1. 'Natuurlijk zijn er manieren waarop hij mij herinnert aan Michael', geeft hij toe. 'Zijn professionele instelling en toegewijde werkethiek, bijvoorbeeld. In die opzichten is hij precies zoals zijn vader.' Ook bij Haas wordt geregeld lovend gesproken over de werkethiek van de jonge Duitser.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws