Doornbos voorspelt de rest van het seizoen voor Verstappen: 'Had zaterdag een slechte dag' Formule 1
Formule 1

Doornbos voorspelt de rest van het seizoen voor Verstappen: 'Had zaterdag een slechte dag'

Doornbos voorspelt de rest van het seizoen voor Verstappen: 'Had zaterdag een slechte dag'

Robert Doornbos heeft in Crashen in de keuken, een programma van Ziggo Sport, samen met presentator Rob Kamphues teruggeblikt op de Grand Prix van Monaco. In zijn oordeel over de Grand Prix zelf kon de voormalige Formule 1-coureur kort zijn, maar hij moest wel de verwachtingen voor het seizoen van Max Verstappen flink bijstellen.

'Voor het eerst in de geschiedenis van de sport was de top tien in de race hetzelfde als in de kwalificatie', zo opent Doornbos met een statistiek. De Rotterdammer twijfelt dan ook niet als Rob Kamphues hem vraagt of dit de saaiste race Grand Prix ooit was. 'Absoluut! By far! Echt verschrikkelijk. Dit was echt geen reclame voor de Formule 1, vanwege die rode vlag in de openingsfase.' De eerste ronde werd gekenmerkt door drie incidenten, met de crash van Sergio Pérez als aanleiding voor de rode vlag.

'Het lijkt wel alsof er een gat in de regelgeving is ontdekt', aldus Doornbos over de saaie 76 ronden na de rode vlag. 'Je hoeft na die rode vlag geen banden meer te wisselen. Dat wisten we allemaal al, maar op een stratencircuit is het dramatisch als dat gebeurt. Niemand reed hard. Ze reden negen seconden te langzaam!' De coureurs werden dan ook herhaaldelijk gevraagd door hun engineers om vooral nog wat langzamer te rijden.

Red Bull met slecht weekend

Het weekend in Monaco was voor Red Bull het slechtste weekend sinds de seizoensopener van 2022, ruim vijftig weekenden geleden. 'Jij zei dat Max 22 races ging winnen dit jaar', zo herinnert Doornbos Kamphues aan een voorspelling uit het voorseizoen. 'Dat gaat dus niet gebeuren.' Verstappen heeft inmiddels driemaal niet gewonnen, en kan dus maximaal op 21 overwinningen uitkomen. Doornbos denkt echter niet dat Verstappen in de buurt komt van dat totaal. 'Hij wint er nog wel een stuk of zes of zeven', voorspelt Doornbos.

Met nog zestien Grands Prix voor de boeg zou dat waarschijnlijk voor een relatief spannende titelstrijd zorgen. In Monaco maakte de Nederlander in ieder geval een zeldzaam foutje in de kwalificatie. 'Het ging natuurlijk op zaterdag al mis, en daar betaal je gewoon de prijs voor. Ze hadden allebei een slechte dag op zaterdag, zowel Max als Sergio Pérez. Pérez had een hele slechte dag op P18, en Max had een slechte dag voor hem met P6.' Red Bull zag de voorsprong op Ferrari hierdoor met 32 punten slinken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws