Ecclestone ziet meedogenloze Verstappen: 'Max speelt gewoon geen spelletjes' Formule 1
Formule 1

Ecclestone ziet meedogenloze Verstappen: 'Max speelt gewoon geen spelletjes'

Ecclestone ziet meedogenloze Verstappen: 'Max speelt gewoon geen spelletjes'

Bernie Ecclestone verwacht dat Max Verstappen en Red Bull Racing alleen nog maar sterker zullen worden in de komende jaren. De voormalig CEO van de Formule 1 ziet dat de coureur van de Oostenrijkse renstal momenteel doet waar hij zin in heeft en dat heeft in de afgelopen seizoenen veel successen opgeleverd. Ecclestone weet dat Verstappen moet hopen op goed materiaal, maar de Brit verwacht dat de regerend wereldkampioen dat ook wel zal krijgen.

Verstappen had altijd één doel in de Formule 1 en dat was wereldkampioen worden. Nu dat doel bereikt is, blijft de coureur naar hartenlust overwinningen pakken in de sport. Bovendien prolongeerde de Nederlander ook nog eens zijn titel. 'Max speelt gewoon geen spelletjes', zegt Ecclestone bij het Duitse RTL. 'Hij zit in de Formule 1 om races en kampioenschappen te winnen, en precies dat is hij nu aan het doen. Momenteel is er niemand die hem kan stoppen en hij doet nu gewoon wat hij wil.'

Verstappen wordt al enkele jaren getipt als de coureur die de records van Michael Schumacher en Lewis Hamilton kan aanvallen. Ecclestone denkt dat de coureur het in zich heeft. 'Het hangt er natuurlijk ook wel vanaf of het team zich verbetert. Als coureurs niet de volledige steun van het team hebben, zullen ze het niet redden. Als Verstappen blijft doen wat hij nu doet dan zal het team hem de steun geven en dan is er niets wat hen kan stoppen. Alles gaat nu goed en ik zie niet in waarom het niet nog beter kan worden.'

Ecclestone: 'Hoop dat Verstappen het record aanscherpt'

Gedurende dit seizoen heeft Verstappen al meerdere records verbroken. Tijdens de Grand Prix van Mexico pakte de Red Bull-coureur de records voor de meeste overwinningen en de meeste punten in één seizoen. Dit seizoen telt nog twee races en Ecclestone verwacht dat Verstappen opnieuw goede kansen maakt op de zeges in die Grands Prix. 'Er is geen reden waarom hij niet ook de volgende twee races kan winnen. Ik hoop dat hij dat record nog extra aanscherpt', aldus de voormalig Formule 1-baas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws