Een trotse Jos Verstappen: 'Red Bull zat er weer bovenop' Formule 1
Formule 1

Een trotse Jos Verstappen: 'Red Bull zat er weer bovenop'

Een trotse Jos Verstappen: 'Red Bull zat er weer bovenop'

Na een negatieve coronatest op de dag van de race in Zandvoort, lukte het Jos Verstappen toch om zijn zoon te kunnen zien rijden. Eenmaal daar werd hij absoluut niet teleurgesteld. De oud-Formule 1-coureur zag zijn zoon winnen tijdens zijn thuisrace. 'Het was superspannend, maar Red Bull zat er weer bovenop', zo laat vader Verstappen weten bij De Telegraaf.

De vader van Max Verstappen, die zich altijd zoveel mogelijk bezighoudt met zijn zoon, was ook nu weer goed op de hoogte. 'Max heeft alle banden geprobeerd en aangegeven welk rubber het beste zou werken', zo vertelt hij. 'Mercedes ging ook goed, die hadden absoluut kans om te winnen. Maar gelukkig pakte het voor ons goed uit.'

Jos Verstappen kon het niet laten om ook iets te zeggen over de strategische miscalculatie bij Mercedes. 'Je zou zeggen dat Mercedes van de laatste race van vorig jaar in Abu Dhabi heeft geleerd, maar blijkbaar niet', zo grapt hij. 'Max heeft nu tien van de vijftien races gewonnen. Het is waanzinnig wat hij laat zien. Ja, het is wel duidelijk dat hij een beetje overwicht heeft, maar je moet je nooit rijk rekenen als je er nog niet bent.'

'Ik weet dat Max dankbaar is'

Speciaal voor deze race heeft Max Verstappen een helm-design die lijkt op hoe die van zijn vader er vroeger uitzag. Zaterdag kon hij de helm vanaf de bank niet goed zien, maar achteraf heeft hij de foto's doorgestuurd gekregen. 'Ik weet dat Max heel dankbaar is voor wat er allemaal in het verleden is gebeurd en hoe hard wij ervoor hebben gevochten', zegt een trotse Jos Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws