Marko onder de indruk van foutloze Verstappen: 'Hij heeft ongelooflijk werk geleverd' Formule 1
Formule 1

Marko onder de indruk van foutloze Verstappen: 'Hij heeft ongelooflijk werk geleverd'

Marko onder de indruk van foutloze Verstappen: 'Hij heeft ongelooflijk werk geleverd'

Helmut Marko is opnieuw onder de indruk van Max Verstappen. De coureur van Red Bull Racing wist voor het tweede jaar op rij zijn thuisrace te winnen, ondanks dat hij onder immense druk stond. De regerend wereldkampioen werd aangevallen door twee Mercedes-coureurs, maar uiteindelijk maakte Red Bull de juiste keuzes in de strategie. Toch schrijft Marko de overwinning vooral toe aan het talent van Verstappen.

Verstappen mocht de race vanaf poleposition aanvangen, maar de coureur werd door de alternatieve strategie van Mercedes even onder druk gezet. Marko zag dat de Nederlander perfect met deze druk omging. 'Ten eerste komt deze overwinning door zijn ongelooflijke snelheid', zegt de Red Bull-adviseur bij Viaplay. 'Hij is zo getalenteerd en zo rustig. Om voor zo’n publiek deze prestatie neer te zetten. Hij heeft ongelooflijk werk geleverd, want hij maakte geen enkele fout.'

Marko weet ook wel waardoor Verstappen zo met de druk om kan gaan. 'Het komt mede door de opvoeding van zijn vader Jos toen Verstappen nog in karts reed. Hij was gewend aan de druk.' De Oostenrijker merkt ook dat de eerste wereldtitel de Red Bull-coureur heel goed heeft gedaan. 'Na zijn eerste titel is hij zo ontspannen. Alles lijkt nu gewoon makkelijk te gaan. Dat gaat het niet, maar ik denk dat hij één van de grootsten wordt uit de Formule 1.'

Marko: 'Dit is het Red Bull-DNA'

Door de overwinning stevent Verstappen af naar zijn tweede wereldtitel. De coureur heeft nu weer vier overwinningen op rij weten te boeken, waardoor de voorsprong in het wereldkampioenschap momenteel 109 punten is op zowel Sergio Pérez als Charles Leclerc. Bij Red Bull kunnen ze bovendien ook een constructeurstitel bijschrijven nu het gat naar Ferrari 135 punten is. 'We hebben eerder al vier kampioenschappen gewonnen. Het zit in ons DNA, dit is Red Bull', besluit Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws