F1-commentator ziet steeds meer deuren sluiten voor Sainz: 'Zo hoog staat hij niet op dat lijstje' Formule 1
Formule 1

F1-commentator ziet steeds meer deuren sluiten voor Sainz: 'Zo hoog staat hij niet op dat lijstje'

F1-commentator ziet steeds meer deuren sluiten voor Sainz: 'Zo hoog staat hij niet op dat lijstje'

Harry Benjamin, Formule 1-commentator bij de BBC, denkt dat Carlos Sainz een sabbatical kan nemen voor het F1-seizoen van 2025 als er geen zitjes bij een topteam meer over zijn. Benjamin betwijfelt of Sainz hoog op het lijstje staat van Mercedes, en hij vermoedt dat Red Bull Racing ook geen optie is. De deur naar Aston Martin heeft Fernando Alonso onlangs dichtgegooid.

Met Alonso die zijn toekomst aan Aston Martin heeft verbonden met een meerjarige deal, is Sainz naar voren gekomen als de meest gewilde coureur op de huidige grid. De Spanjaard heeft na dit jaar geen zitje meer bij Ferrari, omdat de Italiaanse renstal Lewis Hamilton binnen heeft gehaald. Na sterk te zijn gelinkt aan een overstap naar Sauber voor de intrede van Audi in de Formule 1 in 2026, beweerden meerdere Italiaanse kranten op vrijdag dat Sainz op het punt staat om zich bij Mercedes te voegen, wat een directe ruil met Hamilton zou betekenen.

Het is niet gek dat Sainz momenteel the man of the moment is. De Ferrari-coureur pakte een podium in Bahrein, moest Jeddah vervolgens missen vanwege een operatie aan een blindedarmontsteking, en wist amper twee weken daarna de Grand Prix van Australië te winnen. Ook in Japan vulde hij het podium aan. 'Het is verbazingwekkend wat ontslagen worden doet voor een coureur, nietwaar? Keer op keer zien we dat wanneer een coureur plotseling wordt gedropt, zijn prestaties op het circuit verbeteren en die druk bijna verdwijnt', wijst Benjamin aan in de Chequered Flag-podcast van de BBC.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

carlos sainz leclerc podium australie ferrari
Sainz heeft tot nu toe alle races op het podium gestaan, en stond in Melbourne op de hoogste trede. (Foto: Ferrari F1 Media)

'Als Sainz had geracet in Saoedi-Arabië, is de kans groot dat hij nu waarschijnlijk tweede zou staan in het kampioenschap, of op zijn minst derde', vervolgt de Brit. 'Zoals het er nu voor staat, staat hij vierde, slechts enkele punten achter zijn teamgenoot nadat hij een race heeft gemist. Ik denk niet dat hij zo hoog op het lijstje van Mercedes staat, maar ik weet zeker dat hij op de lijst staat. En dan wordt er veel gepraat over Sauber, die Audi zal worden in 2026, en hij heeft een sterke band met Audi via zijn vader die voor dat merk racet. Maar zal Audi snel genoeg kunnen vechten voor zeges en titels? Zal hij nummer twee willen spelen bij Red Bull?'

'Ik zie Sainz niet doen wat Bottas heeft gedaan'

Benjamin vraagt zich af of er momenteel een optie is die Sainz aanspreekt. Het is nog maar de vraag of er een stoeltje vrijkomt bij Red Bull, aangezien Sergio Pérez momenteel goed presteert en Max Verstappen meerdere keren heeft benadrukt dat hij niet van plan is om te vertrekken. Mercedes wil vermoedelijk haar junior Andrea Kimi Antonelli een jaar laten wennen bij Williams, en dan in 2026 op laten stromen naar Mercedes. Dan zou Sainz slechts een jaar een stoeltje vullen. Benjamin kan zich niet voorstellen dat de Spanjaard dat zou willen. 'Ik weet hij dat op de grid wil blijven, maar er zou een kans zijn dat Sainz geen juiste optie vindt', zegt de Brit.

'En dan wat? Blijft hij in 2025 dan thuis? Pérez had in 2020 nog een contract bij Racing Point, won een race en zat daarna bij Red Bull', zegt Benjamin. 'Ik vraag me gewoon af of we misschien in een situatie zouden kunnen belanden waarin het zou kunnen gebeuren met iemand als Sainz, als hij niet het gevoel heeft dat er een team is dat hem de kans geeft om races te winnen. Ik zie Sainz niet doen wat mensen als Bottas hebben gedaan, vastklampen aan die droom en maar eindigen op de zestiende plek. Ik zie dat niet voor Sainz. Ik denk dat hij liever een jaar pauze neemt en daarna zijn opties opnieuw gaat bekijken dan te settelen voor een slechter team.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws