Overtuiging dat Sainz een ticket heeft geboekt naar Brackley neemt toe: 'Bevestiging moet nog komen' Formule 1
Formule 1

Overtuiging dat Sainz een ticket heeft geboekt naar Brackley neemt toe: 'Bevestiging moet nog komen'

Overtuiging dat Sainz een ticket heeft geboekt naar Brackley neemt toe: 'Bevestiging moet nog komen'

La Gazzetta dello Sport denkt meer details te weten over de vermoedelijke deal tussen Carlos Sainz en Mercedes. Mochten de twee partijen met elkaar in zee gaan, dan hebben Lewis Hamilton en Sainz dus met elkaar geruild van team. De Italiaanse krant ziet Red Bull Racing een steeds kleinere mogelijkheid worden voor Sainz, gezien de prestaties van Sergio Pérez.

Corriere dello Sport wist op vrijdag 12 april te melden dat Sainz een 1+1 deal heeft getekend bij Mercedes. Dat zou betekenen dat hij sowieso een jaar bij de Duitse renstal rijdt, en daarna zelf kan vertrekken, of dat Mercedes hem los kan laten om Andrea Kimi Antonelli in zijn stoeltje te zetten. Fernando Alonso kondigde op 11 april aan dat hij een meerjarige deal heeft getekend bij Aston Martin, dus daar kan Sainz sowieso niet heen. 'Het is geen geheim dat Alonso lang in twijfel heeft gestaan over zijn verblijf bij Aston Martin, dus in de afgelopen weken zijn er speculaties ontstaan over de toekomst van de tweevoudig wereldkampioen, die zowel aan Mercedes als aan Red Bull werd gekoppeld. Nu weten we dat Alonso nergens heen gaat', schrijft La Gazzetta.

'Als gevolg zal er een andere coureur in het Mercedes-zitje van Hamilton plaats moeten nemen, die volgend jaar naar Ferrari zal gaan, en de betreffende coureur zou Sainz zijn, volgens bronnen van de Gazzetta', benadrukt de Italiaanse krant. 'Er staat dus mogelijk een ruil te gebeuren, hoewel het twee afzonderlijke onderhandelingen zijn die op verschillende momenten zijn gevoerd, aangezien de aanstelling van Hamilton door Ferrari al is bevestigd, terwijl die van Sainz door Mercedes later zal plaatsvinden.' Het idee dat Max Verstappen naar Mercedes zou gaan, blijft voorlopig dus een marktsuggestie, aldus La Gazzetta.

'Sainz zal geen problemen hebben naast Russell'

'Het is normaal dat Toto Wolff heeft geprobeerd om de Nederlander weg te kapen bij Red Bull en dat het entourage van Verstappen heeft meegespeeld met het team van Mercedes in een periode van grote interne instabiliteit bij het team', gaat het Italiaanse medium verder. 'Maar de opvallende overstap heeft zich niet gerealiseerd. Ondertussen zijn andere onderhandelingen voortgezet. Die van Sainz was het meest discreet, altijd buiten de schijnwerpers, zodat Mercedes zelfs maar weinig interesse leek te hebben in hem. De redenen waarom Toto Wolff uiteindelijk voor Carlos zou hebben gekozen, kunnen gemakkelijk worden begrepen.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

carlos sainz japan 2024 ferrari kwalificatie
Zien we Sainz volgend jaar in de kleuren van Mercedes? (Foto: Ferrari F1 Media)

Sainz won amper twee weken na zijn blindedarmoperatie de Grand Prix van Australië en heeft zijn teamgenoot al drie keer verslagen. 'Bovendien is hij een teamspeler en heeft hij ervaring in de ontwikkeling van de auto. Dus hij zal geen problemen hebben naast George Russell en kan bijdragen aan de opleving van Mercedes, die gericht is op de regelwijzigingen voor de auto's en motoren vanaf 2026', schrijft La Gazzeta. 'Golden boy Sainz en zijn entourage, inclusief zijn vader, Dakar-kampioen, waren verrast door de beslissing van Ferrari om Hamilton te nemen, aangekondigd op een onverwacht moment. Maar met zijn overstap naar Mercedes hebben ze een ander topteam veiliggesteld.'

Kans dat Pérez bij Red Bull blijft neemt toe

De komst van Sainz zou voorlopig de deuren sluiten voor Antonelli. Er was een mogelijkheid dat hij direct vanuit de Formule 2 op zou stromen, maar Wolff had bekendgemaakt niet te veel druk op hem te willen leggen. 'Het was voorspelbaar dat het jonge talent van zeventien jaar nog even moest wachten voordat hij als officiële coureur bij Mercedes kon komen', schrijft La Gazzetta. 'En Red Bull? Een van de mogelijke bestemmingen voor Sainz voor de komende twee seizoenen zou ook Red Bull kunnen zijn. De gesprekken zijn gevoerd, parallel aan die met Alonso, maar zouden niet hebben geleid tot de definitie van een overeenkomst. De kans dat Sergio Pérez blijft neemt dus toe', aldus de Italiaanse krant.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws