F1 keert in 2023 terug naar Las Vegas voor avondrace over welbekende Strip Formule 1
Formule 1

F1 keert in 2023 terug naar Las Vegas voor avondrace over welbekende Strip

F1 keert in 2023 terug naar Las Vegas voor avondrace over welbekende Strip

De Formule 1 gaat volgend seizoen racen over de Las Vegas Strip, melden de officiële kanalen van de sport. De wederzijdse interesse was al geruime tijd bekend, maar nu zijn ook enkele details bekendgemaakt. Zo zal de race verreden worden in het donker en zal het circuit ruim zes kilometer lang zijn. Door de toevoeging van Las Vegas staan er aankomend seizoen drie races in de Verenigde Staten gepland.

De Grand Prix van de Verenigde Staten wordt al sinds 2012 verreden in Austin op het Circuit of the Americas. Dit seizoen is er een tweede race in het Noord-Amerikaanse land, aangezien de Formule 1 voor het eerst naar Miami toe gaat. Daar zullen de coureurs het tegen elkaar opnemen op een gloednieuw stratencircuit. Las Vegas is geen onbekende bestemming voor de koningsklasse voor de autosport, maar de layout van het circuit is wel nieuw.

De race zal volgend jaar in november plaatsvinden op een zaterdagavond (lokale tijd, red.). Het stratencircuit van 6,12 kilometer lang zal verlicht worden door alle bekende plekken langs de baan. De coureurs zullen met ongeveer 350 kilometer per uur langs Caesar's Palace, Paris Las Vegas en de MSG Sphere rijden. Bovendien krijgt het circuit het langste rechte stuk van de kalender. Het rechte stuk zal liggen op de Las Vegas Strip tussen Sands Avenue en Tropical Avenue. De afstand tussen de twee straten is ongeveer 2,8 kilometer.

Groeiende interesse F1 in Amerikaanse markt

Voor de Formule 1 betekent dit een terugkeer naar Las Vegas. In 1981 en 1982 werd de race gehouden op het parkeerterrein van Caesar's Palace, maar dat was geen succes. De relatie tussen Formule 1 en de Verenigde Staten was in het verleden dan ook broos, maar daar is verandering in gekomen de afgelopen jaren. Door het daverende succes van de Netflix-serie Drive to Survive is de interesse in de sport enorm gegroeid. De kijkcijfers zijn in Amerika de afgelopen jaren dan ook flink gestegen.

Layout circuit Las Vegas

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws