F1 Kijktip | Kijktip voor tijdens de feestdagen Formule 1
Formule 1

F1 Kijktip | Kijktip voor tijdens de feestdagen

F1 Kijktip | Kijktip voor tijdens de feestdagen

Door de jaren heen wordt er een hoop beeldmateriaal verzameld van coureurs, teams, teambazen en het hele circus eromheen. In de F1 Kijktip geven we elke vrijdag een bijzonder beeldfragment mee aan de lezers om het weekend alvast goed in te luiden.

Dit keer een wat andere kijktip dan normaal. Gezien het eerste kerstdag is en de kerst dit jaar veelal thuis gevierd wordt, is er genoeg tijd om een film aan te slingeren! Op zowel Netflix als op Amazon Prime zijn er de nodige Formule 1-films - en documentaires te bekijken, die zeker het aanraden waard zijn. Uiteraard is daar Drive to Survive, maar er zijn wel meer verborgen parels te vinden op de streamingsdiensten.

A Life of Speed: The Juan Manuel Fangio Story 

Voordat Michael Schumacher en later Lewis Hamilton toesloegen, was de Argentijn Juan Manuel Fangio de meest succesvolle coureur aller tijden. Tussen 1950 en 1958 pakte hij 5 wereldtitels, 24 overwinningen en ook nog eens 29 poles. Sterker nog: in 35 van de 51 gereden races eindigde Fangio op het podium. Zijn kampioenschapsrecord werd pas in 2002 geëvenaard door Schumacher en een jaar later verbroken.

In de documentaire A Life of Speed: The Juan Manuel Fangio Story op Netflix komen verschillende prominenten aan het woord die vertellen over de grootsheid van Fangio, ondersteund door beeldmateriaal van weleer. Onder meer Fernando Alonso, Nico Rosberg, Jackie Stewart, Alain Prost en Mika Häkkinen passeren de revue. Ook oude opnames waarin Fangio zelf aan het woord komt, zitten in de documentaire.

A Life of Speed: The Juan Manuel Fangio Story is te zien op Netflix.

GRAND PRIX Driver

In GRAND PRIX Driver wordt het geteisterde McLaren voorafgaand aan het seizoen 2017 gevolgd. De renstal reed toen nog met Honda-motoren, maar die samenwerking wilde niet echt vlotten. Met Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne achter het stuur behaalde het team slechts dertig punten in één van haar slechtste seizoenen sinds tijden.

GRAND PRIX Driver is geen film, maar een miniserie van vier afleveringen. Te zien is hoe het team er alles aan doet om de successen van weleer te herhalen, maar tegenslag op tegenslag te verwerken krijgt. In de documentaire wordt vooral ingezoomd op het voorseizoen, waarin hoop al gauw wanhoop wordt.

GRAND PRIX Driver is te zien op Amazon Prime Video.

Ford v Ferrari

Oké, Ford v Ferrari is dan geen Formule 1-film, maar zeker geschikt kijkvoer voor de echte raceliefhebber. Het is een speelfilm, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de 24 uur van Le Mans van 1966. In de film worden coureur Ken Miles (Christian Bale) en ontwerper Carroll Shelby (Matt Damon) gevolgd, die de taak krijgen om de perfecte raceauto voor de 24 uur van Le Mans te bouwen. Het doel is duidelijk: Ferrari moet verslagen worden.

Het verdere verloop van het verhaal verklappen we niet, al kan je deze ook opzoeken op internet als je wil. De film is namelijk gebasseerd op de echte 24 uur van Le Mans van 1966. De feitjeskenners weten dus waarschijnlijk al hoe de film verloopt, maar dat maakt het niet minder het kijken waard. Cinematografisch is Ford v Ferrari een prachtige film die op de Internet Movie Database een gemiddelde score van een 8,1 heeft.

Ford v Ferrari is te zien op Amazon Prime Video

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws