F1 Kijktip | Villeneuve en Zonta doen bizarre weddenschap en crashen keihard Formule 1
Formule 1

F1 Kijktip | Villeneuve en Zonta doen bizarre weddenschap en crashen keihard

F1 Kijktip | Villeneuve en Zonta doen bizarre weddenschap en crashen keihard

Door de jaren heen wordt er een hoop beeldmateriaal verzameld van coureurs, teams, teambazen en het hele circus eromheen. In de F1 Kijktip geven we elk weekeinde een bijzonder beeldfragment mee aan de lezers om het weekend alvast goed in te luiden.

We gaan deze week terug naar 1999, naar de Belgische Grand Prix van dat jaar. Enkelvoudig wereldkampioen Jacques Villeneuve was samen met de Braziliaan Ricardo Zonta actief bij het toen nog nieuwe BAR. De renstal blies voorafgaand aan het seizoen hoog van de toren, maar zou geen enkel punt scoren in 1999. Sterker nog: Villeneuve finishte de eerste elf races niet eens.

Villeneuve en Zonta doen olliedomme weddenschap

Des te dommer is het verhaal van de kwalificatie van de Grand Prix van België van 1999. Villeneuve maakte het jaar daarvoor al een harde klapper in Eau Rouge, maar dat leek hem niets te deren. De bocht werd voor de editie van 1999 aangepast en Villeneuve geloofde wel dat Eau Rouge nu volgas te nemen was. Hij zocht teamgenoot Zonta op en stelde een wedje voor: laten we eens zien wie als snelste volgas door Eau Rouge kan.

En dat deden de twee dan ook. Alleen: ze kwamen beiden de bocht niet door. Zowel Villeneuve als Zonta lieten het gaspedaal niet los in Eau Rouge en verloren direct de achterkant van hun BAR-bolides. Beide coureurs crashten keihard in de bandenstapel, waarbij Zonta nog een keer over tien rondwentelde. Hun auto's waren total loss, maar zij zelf gelukkig niet. In ieder geval zorgde een weddenschap ervoor dat BAR een kostenpost van tonnen had, en dat in een al niet zo'n makkelijk seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws