Wedstrijdleider Masi geeft teams waslijst aan track limits mee Formule 1
Formule 1

Wedstrijdleider Masi geeft teams waslijst aan track limits mee

Wedstrijdleider Masi geeft teams waslijst aan track limits mee

Tijdens de Grand Prix van Mexico geeft de wedstrijdleider Michael Masi een belangrijk devies mee voor de coureurs; ze moeten vooral binnen de lijntjes kleuren. In zes van de zeventien bochten moeten de coureurs rekening houden met track limits. De zwaarste track limit ligt in bocht 11. Hier moeten de coureurs zowel oppassen bij de apex als bij de exit van de bocht.

Masi heeft een hele waslijst met track limits uitgegeven voor de Grand Prix van dit weekend. Vandaag maken de rijders tijdens de eerste twee vrije trainingen voor het eerst kennis met de regelingen bij de bochten. De eerste track limit ligt in het eerste bochtencomplex. Als coureurs tussen bocht 1 en 2 links buiten de baan terecht komen, moeten zij links langs de bollard bij bocht 3 rijden voordat zij de baan weer op mogen.

In het volgende bochtencomplex ligt een vergelijkbare track limit. Wanneer een coureur deze bocht niet haalt, moeten zij via de vluchtstrook bij bocht 4 hun weg vervolgen om zo vlak voor bocht 6 weer de baan op te komen. Ook middenin het snelle en bochtige gedeelte van het circuit ligt een track limit. Als coureurs bij de apex van bocht 8 volledig achter de rood-witte kerbs terechtkomen, moeten zij rechts langs de bollards rijden voordat ze hun normale weg kunnen vervolgen.

Bocht 11 als hoofdpijndossier 

De track limits bij bocht 11, aan het einde van de tweede sector, zullen nog weleens voor veel verwijderde tijden kunnen zorgen. Bij de apex van deze bocht geldt dezelfde regel als bij bocht 8, maar moeten de coureurs nu om twee piepschuimblokken heen rijden. Als de rijders de apex goed raken dan is de taak bij deze bocht nog niet voltooid. De coureurs moeten ook bij de exit van de bocht binnen de lijntjes kleuren en doen ze dat niet dan wordt hun tijd simpelweg verwijderd.

Wedstrijdleider Masi geeft teams waslijst aan track limits mee
De layout van het circuit in Mexico. (Foto: Mercedes AMG F1)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws