F1 Kijktip | Bom barst bij McLaren na incident tussen Hamilton en Alonso Formule 1
Formule 1

F1 Kijktip | Bom barst bij McLaren na incident tussen Hamilton en Alonso

F1 Kijktip | Bom barst bij McLaren na incident tussen Hamilton en Alonso

Door de jaren heen wordt er een hoop beeldmateriaal verzameld van coureurs, teams, teambazen en het hele circus eromheen. In de F1 Kijktip geven we elk weekeinde een bijzonder beeldfragment mee aan de lezers om het weekend alvast goed in te luiden.

Deze week gaan we de terug naar de kwalificatie van de Hongaarse Grand Prix van 2007, de dag dat de bom barstte bij McLaren. De renstal had dat jaar een nieuwe line-up, bestaande uit regerend tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso en rookie Lewis Hamilton. De Spanjaard was in eerste instantie de kopman, maar Hamilton presteerde minstens net zo goed.

De spanningen liepen dan ook hoog op in de pitbox bij McLaren en dat kwam in Hongarije tot een ontploffing. Conform teamafspraken zou Hamilton Alonso voorbij laten op de baan tijdens de kwalificatie, maar dat deed hij niet. Uit wraak, toen er middels reguliere pitstops in de slotfase van de kwalificatie naar vers rubber gewisseld werd, bleef Alonso langer stilstaan dan de bedoeling was. Hoewel zijn pitstop voorbij was en Hamilton achter hem wachtte, bleef de Spanjaard expres nog een seconde over vijftien stilstaan.

Alonso verpest kwalificatie Hamilton met trucje

Hierdoor kon Alonso nog een kwalificatieronde rijden, maar zijn teamgenoot zou uiteindelijk drie seconden te laat over de finishlijn komen om nog een getimede ronde te mogen rijden. Hierdoor pakte de Spanjaard pole Hamilton niet, tot woede van teambaas Ron Dennis. De markante Brit zocht de fysiotherapeut van Alonso, de enige die direct contact met hem had, op en uitte zijn woede. Uiteindelijk bemoeide ook de stewards zich met het voorval en werd Alonso bestraft met een gridstraf van vijf plaatsen.

Op de Hungaroring ontstonden de eerste haarscheuren in wat uiteindelijk een rampjaar voor McLaren werd. Hamilton en Alonso gunden elkaar geen centimeter en daarnaast kreeg de huidige Alpine-coureur het ook aan de stok met Dennis. Check de beelden van de clash in Hongarije hieronder. Mocht de video het niet doen, dan is het te bekijken via deze link.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws