F1 Kijktip | Irvine klooit tijdens persconferentie en gooit glas leeg op Hakkinen Formule 1
Formule 1

F1 Kijktip | Irvine klooit tijdens persconferentie en gooit glas leeg op Hakkinen

F1 Kijktip | Irvine klooit tijdens persconferentie en gooit glas leeg op Hakkinen

Door de jaren heen wordt er een hoop beeldmateriaal verzameld van coureurs, teams, teambazen en het hele circus eromheen. In de F1 Kijktip geven we elk weekeinde een bijzonder beeldfragment mee aan de lezers om het weekend alvast goed in te luiden.

Voor deze F1 Kijktip gaan we terug naar 1998 en 1999. Michael Schumacher was in die tijd de kopman bij Ferrari en werd geassisteerd door een zekere Ier. We hebben het natuurlijk over Eddie Irvine, één van de meest markante coureurs uit de relatief recente geschiedenis van de Formule 1. Hij reed tussen 1993 en 2002 in de Formule 1, was naast Ferrari ook actief bij Jordan en Jaguar, en zorgde in die tijd voor veel spraakmakende momenten.

Bekend is natuurlijk zijn debuutrace, de Japanse Grand Prix van 1993. Als achterligger zat hij leider Ayrton Senna dusdanig in de weg, dat de legendarische Braziliaan de debutant opzocht na de race en hem een klap verkocht. Lekker debuteren zo, helaas zijn er geen beelden van.

Irvine ruziet met Fisichella na crash

Waar wel beelden van zijn, zijn andere spraakmakende momenten van Irvine. Zo crashte hij tijdens de Spaanse Grand Prix van 1998 met Benetton-coureur Giancarlo Fisichella, die hem vanaf de buitenkant van bocht 1 wilde inhalen. Irvine verloor grip, corrigeerde en reed tegen de Italiaan aan, wat dus een crash tot gevolg had. Na het ongeval zochten de twee elkaar op en maakten ze ruzie in de grindbak. Overigens was het vooral Fisichella die boos was, Irvine reageerde koeltjes.

Een jaar later, na de Canadese Grand Prix van 1999 was er wat meer ruimte van ontspanning. Irvine vocht dat jaar om de wereldtitel met Mika Hakkinen, maar rivaliteit op de baan zorgde niet voor ruzie naast het asfalt. Schumacher kwalificeerde zich op poleposition voor de race in Montreal en Irvine en Hakkinen vergezelden hem in de top 3. Bij de daaropvolgende persconferentie klooiden Irvine en Hakkinen wat met elkaar, waarna Irvine water in het gezicht van de Fin gooide. Hij kon er wel om lachen, maar gooide daarna wel een kan water leeg op Irvine. Check de beelden hieronder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws