F1 Live 16:00u | Kwalificatie Grand Prix van Bahrein 2023 Formule 1
Formule 1

F1 Live 16:00u | Kwalificatie Grand Prix van Bahrein 2023

F1 Live 16:00u | Kwalificatie Grand Prix van Bahrein 2023

De eerste vrije trainingen van 2023 zitten er weer op. Op zaterdagochtend hebben de teams en de coureurs tijdens de derde vrije training nog een laatste mogelijkheid gehad om nog wat dingen uit te proberen voor de kwalificatie en eventueel voor de race van zondag op het Bahrain International Circuit, waarna om 16:00u de kwalificatie voor de eerste Grand Prix van het seizoen losbarst. F1Maximaal houdt zoals altijd alles bij in een liveblog.

Tijdens de eerste dag in Bahrein kwam Aston Martin verrassend goed voor de dag. De AMR23 lijkt het Red Bull Racing zowel in de korte als in de langere runs moeilijk te kunnen maken. Een week geleden waren de kenners er na afloop van de driedaagse test al over uit dat niemand Max Verstappen zou kunnen stoppen tijdens het openingsweekend van 2023. Na vrijdag lijkt de Nederlander echter serieus rekening te moeten houden met Fernando Alonso, die ook tijdens de kwalificatierun in de derde vrije training zichzelf in de kijker reed door nipt sneller te zijn dan de Red Bull-coureur.

Ferrari en Mercedes op achterstand

De concurrentie lijkt zaterdag wel degelijk rekening te houden met een sterk Ferrari. Zo liet Sergio Pérez na afloop van de tweede vrije training weten dat hij een strijd met onder meer het Italiaanse team verwacht. Charles Leclerc liet vrijdag weten dat hij verwacht dat Ferrari nog wat snelheid mist en dat de poleposition geen realistisch doel is, en dat bleek dan ook wel tijdens de derde vrije training. De Monegask kwam niet verder dan de vijfde tijd op een kleine drie tienden van Alonso, terwijl teamgenoot Carlos Sainz liefst zes tienden tekort kwam en plaats acht in beslag nam.

Mercedes lijkt er na de derde vrije training iets beter bij te zitten, want met een vierde plaats voor Lewis Hamilton op iets meer dan twee tienden lijkt het gat niet extreem groot. Waar de meeste kopstukken van Mercedes nog voorzichtig optimistisch waren, was Hamilton zeer somber na de vrijdag. De zevenvoudig wereldkampioen maakte na afloop van de tweede training een terneergeslagen indruk en hij twijfelde zelfs openlijk aan het concept van de W14: 'Het gat was nooit zo groot als nu. Ik denk dat we de kloof op enig moment wel kunnen dichten, maar met het concept van de huidige auto wordt dat vrij lastig.' Of de ogenschijnlijk betere derde vrije training een iets optimistischere blik op de situatie heeft doen werpen én of Mercedes echt een stapje heeft gemaakt, zal na de kwalificatie mogelijk duidelijker worden.

GP Bahrein live kijken?

Zal Red Bull de eerste sessie sterk openen en de rest van het weekend dat voorzetten? De Grand Prix van Bahrein wordt onder andere uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live-beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders van het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Bahrein

Een voorgevoel dat Verstappen het goed gaat doen dit weekend? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws