Vowles complimenteert Aston Martin: 'Denk dat ze een uitzonderlijke coureur hebben' Formule 1
Formule 1

Vowles complimenteert Aston Martin: 'Denk dat ze een uitzonderlijke coureur hebben'

Vowles complimenteert Aston Martin: 'Denk dat ze een uitzonderlijke coureur hebben'

James Vowles is onder de indruk van wat Aston Martin momenteel doet en kijkt dan ook uit naar de kwalificatie die op zaterdagmiddag verreden wordt in Bahrein. Met Fernando Alonso hebben ze in de ogen van de voormalig strateeg een topcoureur in huis gehaald en lijken ze een goede kans te hebben op de poleposition. Toch vraagt de teambaas van Williams zich hardop af of Aston Martin daadwerkelijk de aansluiting bij de top drie kan vinden.

Vowles geeft in gesprek met Motorsport-Total aan uit te kijken naar de kwalificatie, nu het erop lijkt dat Aston Martin goed mee kan doen vooraan het veld. 'Ik ben nu al benieuwd hoe alles uiteindelijk uitpakt. Ik denk dat ze een uitzonderlijke coureur in de auto hebben', zo doelt de teambaas van Williams op Alonso. De Spanjaard maakte indruk tijdens de trainingen in Bahrein door zowel tijdens de tweede als de derde training als snelste af te sluiten.

De Brit, zelf afkomstig van Mercedes, weet welke onderdelen Aston Martin heeft overgenomen van Mercedes, en weet dan ook dat het vooral in andere onderdelen moet zitten waarbij het team winst pakt op zijn voormalig werkgever. 'Ze investeren duidelijk om vooruit te komen. De windtunnel wordt gedeeld met Mercedes. De hele achterkant van de auto is afkomstig van Mercedes. Dus wat ze goed hebben gedaan is de aerodynamische ontwikkeling.'

Moeilijk om consequent door te breken

Toch moet Vowles nog maar zien of Aston Martin daadwerkelijk aan de top kan blijven dit seizoen. Ferrari en Mercedes maken mogelijk nog een comeback en de Brit benadrukt hoe moeilijk het is om echt aansluiting te vinden bij de top drie over een langere periode. 'Ik vraag me af of sommige van de andere teams de weg een beetje kwijt zijn en binnenkort sterk terug kunnen komen. Ik denk nog steeds dat het moeilijk is om consequent door te breken in de top drie.'

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws