Red Bull gooide onbewust zand in ogen bij Mercedes: 'Winter ingegaan met idee dat het opgelost was' Formule 1
Formule 1

Red Bull gooide onbewust zand in ogen bij Mercedes: 'Winter ingegaan met idee dat het opgelost was'

Red Bull gooide onbewust zand in ogen bij Mercedes: 'Winter ingegaan met idee dat het opgelost was'

Peter Windsor denkt dat de overwinning in Brazilië aan de basis ligt van de slechte seizoensstart van Mercedes in 2023. De Brit denkt dat winst in Zuid-Amerika een vertekend beeld gaf, doordat het vooral Red Bull Racing was dat haar zaakjes niet op orde had, meer dan dat Mercedes vooruitgang had geboekt. Daarmee heeft de Oostenrijkse renstal onbewust zand in de ogen van de Duitsers gegooid, denkt Windsor.

Windsor zag in de analyse op zijn YouTube-kanaal dat het er na de winter niet goed uitziet voor Mercedes. 'Het ziet er erg zorgwekkend uit voor hen. Ik zei tijdens de winter al dat in de weken na Brazilië duidelijk werd dat Red Bull een grote puinhoop heeft gemaakt van dat weekend. De correlatie en de rijhoogte die zij voorspeld hadden, zaten er voor het eerst in het 2022-seizoen compleet naast, ze waren veel te hoog, en ze konden er niets aan doen omdat het een sprint-weekend was.'

De analist zag de problemen bij de Duitse renstal al aankomen, omdat hij doorhad dat het vooral de problemen van Red Bull waren die Mercedes in Brazilië de overwinning opleverden. 'Ik heb het aangestipt tijdens de winter dat we niet te enthousiast moesten worden over hoe relatief snel de Mercedes was in Brazilië, omdat het gewoon een verschrikkelijk weekend was voor Red Bull. Dat werd bewezen in Abu Dhabi, en nu opnieuw', verwijst hij naar de grote achterstand die de voormalig Zilverpijlen hebben op de Oostenrijkers.

Zand in ogen bij Mercedes

Het lijkt er dan ook op dat Red Bull Racing met haar slechte weekend onbewust zand in de ogen heeft gestrooid bij Mercedes. 'Mercedes is waarschijnlijk de winter ingegaan met het idee dat ze het opgelost hadden, en hebben gedacht 'laten we doorgaan met het concept dat we hebben', en kijk waar ze zijn. Laten we hopen dat het beter wordt en ze nog genoeg achter de hand hebben om verder te komen, maar het ziet er niet goed uit voor Mercedes', zo luidt de conclusie van Windsor.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws