F1 Live 16.00u | Kwalificatie Grand Prix van België 2022 Formule 1
Formule 1

F1 Live 16.00u | Kwalificatie Grand Prix van België 2022

F1 Live 16.00u | Kwalificatie Grand Prix van België 2022

Na de derde vrije training is het alweer tijd voor de kwalificatie voor de Grand Prix van België. Daarin wist Sergio Pérez de snelste tijd te noteren, nog voor Max Verstappen. Het lijkt erop dat het droog blijft, en dus is de vraag wie zondag als eerste start, nu Max Verstappen en Charles Leclerc allebei achteraan beginnen door gridstraffen. F1Maximaal houdt je op de hoogte over alle actie op de baan middels een liveblog.

Verstappen en Leclerc mogen (lees: moeten) zondag dan wel achteraan starten, maar de twee titelkandidaten maakten op vrijdag wel de dienst uit. Oké, Carlos Sainz was de snelste man in de eerste vrije training, maar in de tweede trainingssessie toonden Verstappen en Leclerc hun spierballen. Met name de regerend wereldkampioen deed dat, door zijn Monegaskische Ferrari-concurrent op bijna negen tienden achterstand te zetten.

Verstappen of Leclerc hoe dan ook niet op pole voor GP België

Of het gat ook daadwerkelijk zo groot zal zijn in, bijvoorbeeld, de race, moet men nog maar zien. Door de koele temperaturen en regenbuien lijken de tijden van de longruns niet het meest representatief. En hoewel Verstappen en Leclerc allebei de potentie hebben om op pole te starten, zullen ze dat niet doen. Die eer gaat waarschijnlijk naar Sainz, Sergio Pérez of één van de Mercedes-coureurs.

Lewis Hamilton en George Russell staan alleen nog niet zo dicht bij Red Bull en Ferrari als gehoopt. Zo werd Hamilton zesde in de tweede vrije training en eindigde zijn teamgenoot daar nog drie plaatsen achter op ruime afstand van de top. Qua kwalificatiesnelheid ziet het er nog niet zo goed uit voor de Zilverpijlen en moet VT3 worden gebruikt om dat recht te zetten.

Pérez en Verstappen ruim voor op Ferrari

In de derde, en dus laatste vrije training, voorafgaand de kwalificatie, was het Pérez die na een uur de snelste man van het veld was. Dat was lange tijd Verstappen, maar op het laatste moment ging zijn teamgenoot hem voorbij. Sainz moest ruim zeven tienden toegeven op Pérez en Leclerc viel een paar plekken buiten de top drie. Daarmee gaat Red Bull met een goed gevoel de kwalificatie in, terwijl er bij Ferrari nog het één en ander moet gebeuren.

GP België live kijken?

De Grand Prix van België wordt onder andere live uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders voor het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Wed op GP België

Een voorgevoel dat Verstappen het het aankomende weekend goed gaat doen? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

F1 Live 13.00u | Derde vrije training Grand Prix van België 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws