Verslag VT2 | Norris sluit verrassend aan op P2 achter Leclerc, Verstappen rijdt vierde tijd Formule 1
Formule 1

Verslag VT2 | Norris sluit verrassend aan op P2 achter Leclerc, Verstappen rijdt vierde tijd

Verslag VT2 | Norris sluit verrassend aan op P2 achter Leclerc, Verstappen rijdt vierde tijd

De tweede vrije training is tot zijn einde gekomen en Charles Leclerc wist de snelste tijd neer te zetten op de Hungaroring. De coureur van Ferrari noteerde een tijd van 1:18,445 en was daarmee tweede tienden sneller dan Lando Norris, die verrassend de tweede tijd wist te rijden. Carlos Sainz sloot aan op de derde plek, terwijl Max Verstappen en Sergio Pérez respectievelijk de vierde en de negende tijd reden. Mercedes lijkt ook nog op zoek te moeten gaan naar iets extra's.

Toen de lampen weer op groen gingen, was het opnieuw Sebastian Vettel die als eerste naar buiten reed. Veel coureurs waren al snel buiten om hun auto te testen op de krappe baan. Al snel rolde de eerste getimede ronden binnen. De meeste coureurs waren te vinden op de mediums, met een enkeling die het waagde op de harde banden.

Daarbij was Leclerc ruim de snelste toen de eerste tijden op het bord kwamen te staan. De Monegask zette drie paarse sectoren neer, waarmee hij ruim zeven tienden sneller was dan Verstappen, die aansloot op de tweede plek. Fernando Alonso was een verrassende naam in de top-drie. De coureur van Alpine was met zijn tijd sneller dan Sainz en Pérez, maar stond daarbij wel bijna zeven tienden achter Verstappen.

Mercedes legt het af op mediums

Al snel werden de verhoudingen voorin duidelijk. De tijd van Leclerc was een 1:18,911 en die bleek op de mediums onmogelijk te kloppen. De coureurs bleven lang buiten om te kijken naar de snelheid die gereden kon worden op de band met gele wang. Sainz pakte op de mediums de tweede tijd, maar het gat naar zijn teamgenoot bleef groot, namelijk zes tienden. De coureurs van Red Bull sloten aan op de derde en de vierde plek.

Het gat naar Mercedes was al helemaal behoorlijk. De Duitse renstal kon op de mediums geen potten breken ten opzichte van de Ferrari's en de Red Bulls. Lewis Hamilton en George Russell vonden zichzelf niet eens in de top-tien na de eerste ronden. Het gat naar Leclerc was voor beide rijders bijna twee seconden, en daar schrok vooral Hamilton van.

De eerste gele vlag van het weekend werd na twintig minuten in de tweede vrije training gewapperd. Alexander Albon wilde aanremmen voor de eerste bocht toen zijn auto uit het niets spinde. De coureur kwam stil te staan in de uitloopstrook. Het was nog even de vraag of Albon zijn weg kon vervolgen, want hij stond een aantal seconden stil. Uiteindelijk wist de Thai zijn auto om te keren en zijn training voort te zetten.

McLaren verrast, Pérez en Mercedes vallen tegen

Na iets minder dan een half uur kwamen de coureurs naar buiten op de softs. Lando Norris was de eerste die een tijd neerzette in de kwalificatieruns. De McLaren-rijder pakte de eerste plek over van Leclerc door een 1:18,662 te klokken. Hamilton probeerde direct daarna de tijd van zijn landgenoot aan te vallen, maar dat was alles behalve een succes. De zevenvoudig wereldkampioen leek weinig grip te hebben en was daardoor ruim negen tienden langzamer dan Norris.

De tijd van de jonge Brit bleef niet lang bovenaan de tijdenlijst staan, aangezien Leclerc ook was begonnen aan een kwalificatiesimulatie. De Ferrari-coureur pakte de snelste tijd af van Norris, maar deed dat niet heel overtuigend. Leclerc was immers maar twee tienden sneller dan de coureur van McLaren. De Britse renstal zag er overigens heel goed uit op de Hungaroring, aangezien Daniel Ricciardo aansloot op de vijfde plek.

Sainz kon niet tippen aan de tijd van zijn oud-teamgenoot. De Spanjaard was maar marginaal langzamer dan Norris, en zette op de softs de derde tijd. Beide Red Bull-rijders konden ook niet sneller dan de McLaren-rijder. Verstappen was maar 66 duizendsten van een seconde langzamer, terwijl Pérez het opnieuw een stuk lastiger had. De Mexicaan moest het doen met een achterstand van zeven tienden op zijn teamgenoot.

Ferrari goed in de longruns

In de laatste fase van de tweede vrije training gingen de coureurs met meer brandstof naar buiten toe. De longruns werden verreden op de softs en de mediums, maar het is nog maar de vraag of deze data van belang zal zijn voor zondag. Voor de rest van het weekend is er immers regen voorspeld in Boedapest. Voor Hamilton kwam de longrun snel ten einde. De coureur schoot wijd in bocht 4, wat nog maar eens liet zien dat de Mercedes-bolide weinig grip heeft op de Hungaroring.

Als het toch droog blijft op de zondag dan zullen de tijden van enkele coureurs rond de 1:23,5 zitten. Vooral Ferrari en McLaren leken lekker te gaan tijdens de longruns aan het einde van de sessie. Verstappen leek maar moeilijk onder de 1:24,0 uit te komen, waardoor het lijkt alsof Ferrari dit weekend een aardig gat heeft geslagen. Voor Mercedes was het dus al helemaal een matige sessie.

Uitslag VT2 GP Hongarije

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws