F1 Live 16:00u | Tweede vrije training Grand Prix van Bahrein 2023 Formule 1
Formule 1

F1 Live 16:00u | Tweede vrije training Grand Prix van Bahrein 2023

F1 Live 16:00u | Tweede vrije training Grand Prix van Bahrein 2023

Na de testdagen gaan de eerste officiële sessies van het Formule 1-seizoen in 2023 van start. Op vrijdag kunnen de teams zich tijdens de vrije trainingen voor het laatst verschuilen voor de kwalificatie voor de race van zondag. De sessies zullen door enkele teams gebruikt worden om enkele nieuwe onderdelen alvast aan de tand te voelen. Na de testdagen lijkt een voorlopige verhouding tussen de renstallen echter wel duidelijk te zijn.

Na drie testdagen op het Bahrain International Circuit zal het Formule 1-circus dus weer te vinden zijn op hetzelfde circuit. Net zoals vorig jaar wordt de openingsrace gehouden in Bahrein. Afgelopen seizoen leverde dat Ferrari haar eerste overwinning op sinds 2019 doordat Charles Leclerc na een intense strijd met Max Verstappen de eerste plek veroverde. Dat de vorm van het eerste raceweekend niet tekenend is voor de rest van het seizoen werd ook vorig jaar duidelijk.

Red Bull duidelijk de favoriet, Ferrari en Mercedes willen terugslaan

Red Bull Racing is na de wintertest in de ogen van velen de duidelijke favoriet in beide kampioenschappen. De Oostenrijkse renstal kende drie uitstekende dagen waarin Sergio Pérez uiteindelijk de snelste tijd wist neer te zetten. De meeste analisten hebben dan ook opgemerkt dat in de garage van Red Bull iedereen met een grote glimlach op het gezicht loopt. Ook Leclerc en George Russell zien de regerend wereldkampioen voor de Grand Prix van Bahrein als favoriet.

Red Bull was goed onderweg op het Bahrain International Circuit.
Red Bull was goed onderweg op het Bahrain International Circuit.

Desondanks hopen Ferrari en Mercedes nog wat extra performance uit de hoge hoed te kunnen toveren. Ferrari heeft tijdens de testdagen met extra brandstof aan boord gereden en ook stond de bolide hoger afgesteld. Hierdoor lijkt de Italiaanse renstal nog wat tijd te kunnen winnen. Mercedes heeft alvast een nieuwe achtervleugel klaarstaan. Hiermee hoopt het team tijd te winnen op de rechte stukken, waardoor de achterstand ten opzichte van Red Bull een stuk kleiner moet zijn.

VT1: Pérez snelste voor Alonso, Verstappen nog niet vlekkeloos

Sergio Pérez was tijdens de eerste vrije training de snelste man voor Fernando Alonso en Max Verstappen. De Mexicaan was ruim vier tienden sneller dan de Aston Martin-coureur en ruim zes tienden dan zijn teamgenoot van Red Bull Racing. Nyck de Vries was met een zestiende tijd achterin het veld te vinden, terwijl Carlos Sainz met wat problemen als laatste eindigde. Lees hier alles over de eerste trainingssessie van het jaar.

GP Bahrein live kijken?

Zal Red Bull de eerste sessie sterk openen en de rest van het weekend dat voorzetten? De Grand Prix van Bahrein wordt onder andere uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live-beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders van het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Bahrein

Een voorgevoel dat Verstappen het goed gaat doen dit weekend? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws