F1 Techniek | McLaren krijgt mini-vleugels op voorkant bolide Formule 1
Formule 1

F1 Techniek | McLaren krijgt mini-vleugels op voorkant bolide

F1 Techniek | McLaren krijgt mini-vleugels op voorkant bolide

Iedere Grand Prix nemen de teams nieuwe onderdelen mee om de bolides zo veel mogelijk te optimaliseren. We hielden je natuurlijk al op de hoogte van de laatste technische snufjes in ons verzamelartikel, nu licht F1Maximaal je iedere Grand Prix de meest in het oog springende technische ontwikkelingen uit en leggen we uit hoe ze werken. Deze keer vestigen we onze aandacht op de Grand Prix van Frankrijk.

McLaren krijgt mini-vleugels op voorkant bolide

McLaren arriveert in Frankrijk met een klein pakket aan updates voor hun bolide. Onder andere de voorkant is aangepast: aan de voorkant, boven de voorwielophanging, zijn een aantal mini-vleugeltjes geplaatst. Deze vleugels moeten de lucht aan de voorkant bovenaan de bolide beter geleiden.

Ferrari introduceert nieuwe voorvleugel

Ferrari komt in Frankrijk aankomend weekend met een nieuwe voorvleugel. Zo is het goed te zien in de onderstaande tweet dat de flappen aan de zijkant iets groter zijn en daardoor meer ruimte hebben voor aanpassingen. Verder is het ook goed te zien dat de bovenkant van de elementen op de voorvleugel iets vlakker aflopen vergeleken met de vleugel die in Monaco werd gebruikt. Zo zoekt het Italiaanse team naar vermindering van luchtweerstand.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws