'F1 wil met regelwijziging huidige constructie tussen Red Bull en AlphaTauri tegengaan' Formule 1
Formule 1

'F1 wil met regelwijziging huidige constructie tussen Red Bull en AlphaTauri tegengaan'

'F1 wil met regelwijziging huidige constructie tussen Red Bull en AlphaTauri tegengaan'

De nauwere samenwerking tussen Red Bull Racing en AlphaTauri zal mogelijk niet heel erg lang duren. De Oostenrijkse renstal wil het zusterteam naar Groot-Brittannië halen en dit zal in de nabije toekomst zijn vruchten af moeten werpen. Desondanks is de kans groot dat de Formule 1 een nieuwe reglement gaat introduceren dat stelt dat één entiteit niet meerdere teams mag hebben. Alle teams in de koningsklasse van de autosport zullen dan meer zelfstandigheid hebben.

Het team van Red Bull was de afgelopen week in het nieuws aangezien de Oostenrijkse renstal toch niet de windtunnel zou bouwen in een nieuwe locatie. Er werd gespeculeerd dat dit significante gevolgen zou hebben voor het team en dat er veel vertraging zou worden opgelopen. Dat blijkt niet het geval te zijn, want Red Bull heeft een andere locatie gevonden voor de nieuwe windtunnel. Deze locatie ligt zowat tegen de ontwerpkamer in Milton Keynes aan.

De andere locatie, die ook dicht bij de fabriek in Milton Keynes staat, zal echter niet onbenut blijven. Red Bull en AlphaTauri gaan namelijk nauwer met elkaar samenwerken en de Italiaanse renstal heeft natuurlijk onderdak nodig. 'Het interessante is dat de oorspronkelijke locatie nog steeds eigendom is van Red Bull. Het gerucht gaat dat deze nu opnieuw zal worden ontworpen en de nieuwe thuisbasis zal worden voor de Britse activiteiten van Scuderia AlphaTauri', schrijft Saward in The Green Notebook.

Verandering op komst in de Formule 1

De kans is groot dat Red Bull de nieuwe windtunnel voor beide teams kan gebruiken. Er lijkt echter een verandering op komst te zijn in de Formule 1 die de samenwerking tussen beide teams kan hinderen. 'De commerciële overeenkomsten worden mogelijk aangepast om te voorkomen dat een enkele entiteit twee Formule 1-teams bezit, en de technische regels zullen ook worden gewijzigd om de term constructeur opnieuw te definiëren.' Teams zouden dan zelf meer onderdelen zelf moeten produceren in plaats van deze over te nemen een andere renstal.

Het idee van de Formule 1 zal, als het daadwerkelijk wordt geïmplementeerd, in de middellange termijn in werking treden. Het zal waarschijnlijk wel een grote verandering met zich meebrengen. 'Het doel hiervan is om de tien teams sterker en zelfstandiger te maken, en daardoor ook meer waarde en een grotere kans op succes te bieden. Dit zal waarschijnlijk worden opgenomen in het Concorde Agreement dat vanaf 2030 zal gelden, waardoor alle teams de mogelijkheid krijgen om te investeren in de benodigde faciliteiten', aldus Saward.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws