Weerbericht GP Brazilië | Regenachtige vrijdag slecht nieuws voor Formule 1-teams Formule 1
Formule 1

Weerbericht GP Brazilië | Regenachtige vrijdag slecht nieuws voor Formule 1-teams

Weerbericht GP Brazilië | Regenachtige vrijdag slecht nieuws voor Formule 1-teams

De Amerikaanse triple-header zal aankomend weekend afgesloten worden met de Grand Prix van Brazilië. Op het circuit van Interlagos, officieel Autódromo José Carlos Pace genoemd, zal tegelijkertijd voor de zesde en laatste keer dit seizoen een sprintrace worden verreden. In het verleden is al gebleken dat deze weekenden veel onvoorspelbaarheid met zich mee kunnen brengen, maar er is nog een factor die het onvoorspelbaarder kan maken. Er staat namelijk regen op het programma.

Het weer speelt tijdens de Grand Prix van Brazilië vaker een grote rol. Denk daarbij aan de editie van 2016, waarin Max Verstappen de Formule 1-wereld versteld deed staan. Dit jaar zal het weer waarschijnlijk ook een belangrijke rol spelen tijdens het weekend. Er wordt door Weather.com alleen regen voorspeld op de vrijdag, maar laat dat nou de dag zijn dat de teams maar één sessie hebben om de juiste afstelling te vinden. De rest van de dagen zal het naar alle waarschijnlijk droog en zonnig blijven.

Welk team kan gebruikmaken van de onvoorspelbaarheid?

Door het sprintraceformat hebben de teams dus maar één vrije training om een ideale set-up te vinden. Als het op de vrijdag regent en het blijft de rest van het weekend droog, wordt dat uiteraard moeilijker. De kwalificatie voor de race van zondag wordt immers ook al op de vrijdag verreden. De renstallen moeten dus een keuze gaan maken: een snelle set-up voor de kwalificatie met de hoop dat het toch nog regent op de andere dagen of met een set-up rijden die volledig is afgesteld op droog weer?

Mercedes wist vorig jaar het beste om te gaan met de onvoorspelbaarheid van een sprintraceweekend. Red Bull Racing wist immers niet de ideale afstelling te vinden, waardoor het team de Duitse renstal niet kon uitdagen. George Russell wist het meest te profiteren van de problemen bij de rivaal. De jonge Britse coureur pakte niet alleen de zege in de sprintrace, maar wist ook de hoofdrace op zondag te winnen. Dit was de eerste Grand Prix-overwinning van Russell in de Formule 1 en de laatste zege van Mercedes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws