Button springt in de bres voor Pérez: 'Wat moest Checo dan doen?' Formule 1
Formule 1

Button springt in de bres voor Pérez: 'Wat moest Checo dan doen?'

Button springt in de bres voor Pérez: 'Wat moest Checo dan doen?'

Jenson Button heeft het opgenomen voor Sergio Pérez na zijn crash met Charles Leclerc in de eerste ronde van de Grand Prix van Mexico. De coureur van Red Bull Racing wordt door de meeste analisten als schuldige aangewezen, maar Button stelt dat Pérez weinig opties meer had toen hij naast Leclerc reed. De enkelvoudig wereldkampioen geeft wel aan dat de Mexicaan de situatie anders in had moeten schatten, maar dat het wel onvermijdelijk was dat Pérez voor de actie zou gaan na zijn goede start.

Pérez wilde in zijn thuisrace voor de derde keer op rij op het podium staan, maar de Mexicaan wilde geen genoegen nemen met opnieuw een derde plek. De coureur van Red Bull kende een geweldige start en leek ook even de eerste plek te kunnen ruiken. Pérez dook op naast Leclerc, die op zijn beurt ook nog Max Verstappen aan zijn binnenkant had. Toen Pérez besloot in te sturen, ging het echter mis. De Red Bull- en Ferrari-bolide raakten elkaar en de man uit Guadalajara vloog door de lucht. De schade was te groot om door te racen.

Button vond dat Pérez 'de situatie niet correct beoordeelde', maar dat hij ook niet al te veel opties had. Er gingen immers drie auto's naast elkaar de eerste bocht in. 'Dit is het probleem wanneer je auto's hebt die heel goed starten en auto's die dat niet doen', geeft Button aan tegenover internationale media. 'En de run naar bocht 1 is ook nog eens heel erg lang.' De Brit snapt de actie van Pérez dan ook. 'Wat moest Checo doen? Hij kon niet van zijn gas af gaan en achter de andere auto's aansluiten, want daar waren al andere coureurs.'

Button: 'Dat werkt gewoon niet'

De voormalige Formule 1-coureur denkt dat andere auto's aan de binnenkant van Pérez zouden opduiken als de Mexicaan van zijn gas zou zijn gegaan. In zijn ogen zou dat nog meer chaos hebben veroorzaakt. 'Met z'n drieën naast elkaar werkt gewoon niet. Charles kon simpelweg nergens heen. Ik denk dat Checo dacht dat er genoeg ruimte was voor Charles aan de binnenkant, anders zou hij niet insturen. Hij wilde niet crashen. Hij beoordeelde de situatie gewoon niet correct', aldus Button.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws