Ferrari denkt niet aan andere aanpak: 'We hebben de potentie om te winnen' Formule 1
Formule 1

Ferrari denkt niet aan andere aanpak: 'We hebben de potentie om te winnen'

Ferrari denkt niet aan andere aanpak: 'We hebben de potentie om te winnen'

Ferrari-teambaas Mattia Binotto bespreekt bij Motorsport.com dat Ferrari niet denkt aan een nieuw plan van aanpak. Terwijl de Scuderia 97 punten achterloopt op Red Bull door strategische fouten, betrouwbaarheidsproblemen en fouten van de coureurs zelf, denkt Binotto niet dat ze het anders hadden kunnen doen.

De Italiaanse renstal begon het 2022-seizoen sterk met een overwinning in Bahrein. Met Charles Leclerc op de hoogste trede van het podium en Carlos Sainz er direct naast met een tweede plek, maximaliseerde de Scuderia het resultaat, vooral omdat Max Verstappen die wedstrijd uitviel. Dit geluk herhaalde zich helaas niet vaker. Richting de zomerstop ploften een aantal motoren en konden de coureurs vanwege crashes DNF's achter hun namen schrijven.

Ook door strategische fouten, bijvoorbeeld de bandenkeuze voor Leclerc in Hongarije, liet Ferrari veel punten liggen. Ondanks dat denkt Binotto niet dat ze het anders hadden moeten doen. 'Ik denk niet dat we het anders moeten gaan aanpakken', vertelt de Italiaanse teambaas. 'Ik denk dat we simpelweg ons plan van blijven verbeteren moeten volgen. En dat stap voor stap, en focussen op elke race.' Binotto ziet dus geen reden om het roer om te gooien voor de Grand Prix van België.

Ferrari denkt potentie te hebben om weer te zegevieren

'Ik denk dat we in de positie zijn om races te winnen', zegt de Ferrari-teambaas. 'We moeten gewoon vooraan rijden als de vlag valt. Maar dat bekent niet dat we onze aanpak moeten veranderen', vervolgt Binotto. 'We hebben al bewezen dat we het kunnen.' De Scuderia lijkt er zeker van te zijn dat de tweede helft van het seizoen rooskleurig wordt.

Momenteel staat Ferrari op de tweede plek in het constructeurskampioenschap met 334 punten. Red Bull Racing heeft enorm kunnen profiteren van de problemen van Ferrari. 'We moeten er stap voor stap komen', herhaalt de Italiaan. 'Wat dan ook de uitkomst van 2022 is, we gaan proberen voorbereid te zijn op 2023.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws