Alonso grapt bij bespreken overstap naar Aston Martin: 'Ze durven mij niet oud te noemen!' Formule 1
Formule 1

Alonso grapt bij bespreken overstap naar Aston Martin: 'Ze durven mij niet oud te noemen!'

Alonso grapt bij bespreken overstap naar Aston Martin: 'Ze durven mij niet oud te noemen!'

Fernando Alonso was woendagavond voor het eerste te horen over zijn overstap naar Aston Martin. In een Instagram live-video werd de Spanjaard samen met wielrenner Alejandro Valverde en MotoGP-coureur Aleix Espargaro geïnterviewd. Hij bespreekt kort zijn comeback in de Formule 1, waarna hij ook praat over zijn instap bij Aston Martin vanaf 2023.

RAW, een sponsor van Alonso, organiseerde het live-interview, waarbij de tweevoudig wereldkampioen eerst vertelde dat zijn zomervakantie voorbij is en dat zijn batterijen weer opgeladen zijn. 'Ik voel me snel en in vorm. Een twee-jarig contract tekenen bij Aston Martin vernieuwt je gedachtegoed een beetje, en hopelijk gaat het goed', begint de Spanjaard. Ondanks dat Alonso recent 41 jaar is geworden, voelt de coureur zich niet zo.

Wel erkent hij dat hij niet meer zo fit is als toen hij 20 was. 'Vroeger kon ik in de ochtend fietsen, daarna voetballen, en later in de middag een tenniswedstrijd spelen. En de dag daarna kon ik dat allemaal nog een keer doen. Als ik dat nu doe, dan merk ik dat wel', lacht de Formule 1-coureur. 'Maar wat je weet als je 40 bent is niet hetzelfde als je 20 bent. Nu ken je je sterke en zwakke punten. Verjaardagen hoeven niet negatief te zijn.'

Toen Alonso de vraag kreeg of hij oud genoemd wordt in het team, moest hij lachen. 'Ze durven me niet oud te noemen!' grapt de Spanjaard. 'Ze denken het wel, maar niemand zegt er iets over. In F1 heb je helaas niet die vriendschappen die er in andere sporten wel zijn', vervolgt de Alpine-coureur. 'In F1 is er veel afstand tussen de coureurs. Er is eigenlijk geen juiste gelegenheid voor een grapje, zoals iemand oud noemen', legt Alonso uit. Al kan de Spanjaard er zelf wel om lachen.

Alonso heeft nog geen plannen voor een Formule 1-exit

'Ik heb nog niks gepland', begint de toekomstig Aston Martin-coureur als hij gevraagd wordt naar zijn plannen rondom zijn pensioen. 'De sport is ons leven, je probeert er zoveel mogelijk van te genieten als je kunt', vervolgt hij. 'Toen ik de Formule 1 eerder verliet, was ik mentaal kapot. Nu ben ik frisser, maar ik kan ook niet zeggen hoelang ik nog in de Formule 1 blijf. Ik denk niet dat ik ooit zal stoppen met autosport, er zijn nog andere categorieën.'

Alonso is momenteel tevreden met zijn hervatte Formule 1-carrière. Momenteel staat hij tiende in het klassement met 41 punten, en Alpine staat vierde in het constructeurskampioenschap met 99 punten. De Spanjaard heeft eerder al laten weten dat hij uitkijkt naar zijn overstap naar Aston Martin, een team dat volgens hem erg toegewijd is aan de sport. 'Ik ga de Formule 1 verlaten als het mij niet meer blij maakt. Maar dat is momenteel compleet het tegenovergestelde', aldus Alonso.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws