F1-CEO spreekt zich uit over verkoopgeruchten: 'Ik denk het niet' Formule 1
Formule 1

F1-CEO spreekt zich uit over verkoopgeruchten: 'Ik denk het niet'

F1-CEO spreekt zich uit over verkoopgeruchten: 'Ik denk het niet'

De Formule 1 staat momenteel niet te koop, zo vertelt CEO Stefano Domenicali aan Sky Sports F1. Vorige maand waren er geruchten dat een Saoedisch investeringsfonds de koningsklasse over wilde nemen van Liberty Media, maar volgens Domenicali is een verkoop voorlopig niet aan de orde.

'Dat is eigenlijk een vraag die ze aan mijn aandeelhouders moeten stellen, maar ik denk het niet', zegt de Italiaanse topman, geciteerd door de Nederlandse tak van Motorsport.com, wanneer hij gevraagd wordt of de sport te koop staat. Saoedi-Arabië zou zo'n twintig miljard dollar over gehad hebben voor een overname. Domenicali benadrukt echter dat Liberty Media, die de Formule 1 in 2017 overnamen voor vier miljard dollar, nog investeert in de sport.

En die investeringen gaan voorlopig nog wel even door. 'We investeren in de Formule 1. Je ziet dat we echt geld investeren, zoals bijvoorbeeld in Las Vegas', legt Domenicali uit. 'Daar hebben we voor 240 miljoen dollar een stuk land gekocht. We bouwen daar nieuwe faciliteiten, wat tot een investering van meer dan een half miljard leidt. We zijn dus heel, heel blij.'

'F1 kroonjuweel in hun portfolio'

Domenicali ziet ook nog andere redenen waarom de Formule 1 niet te koop staat. 'Ik sta iedere week in contact met mijn aandeelhouders. Het is oprecht het kroonjuweel in hun portfolio en zij staan volledig achter wat wij doen. En als je kijkt naar de waarde, dan is die natuurlijk fenomenaal. Dat komt denk ik doordat we gezamenlijk geweldig werk leveren. Ik denk daarom dus niet dat deze kwestie op tafel ligt bij mijn aandeelhouders.'

Formule 1 live kijken komend seizoen? Bestel Viaplay of F1TV of neem een kijkje op onze Formule 1 tv-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws