'Ferrari-personeel steunt Binotto; invloedrijke rol Leclerc bij aanstelling Vasseur' Formule 1
Formule 1

'Ferrari-personeel steunt Binotto; invloedrijke rol Leclerc bij aanstelling Vasseur'

'Ferrari-personeel steunt Binotto; invloedrijke rol Leclerc bij aanstelling Vasseur'

Men zit bij Ferrari niet te springen om de verwachte aanstelling van Frédéric Vasseur als hun nieuwe teambaas. Dat schrijft Corriere della Sera zaterdagochtend. Daarnaast worden volgens de Italiaanse krant vraagtekens geplaatst rondom de rol van Charles Leclerc in het mogelijke ontslag van Mattia Binotto, die volgens insiders helemaal niet ontslagen hoeft te worden.

Vrijdag meldde Corriere al dat Binotto zelf van plan is om op te stappen vanwege een gebrek aan vertrouwen van president John Elkann. Vasseur, nu nog teambaas van Alfa Romeo, is nog altijd de favoriet, nadat Ferrari nul op het rekest kreeg van mannen als Andreas Seidl, Franz Tost - de teambazen van McLaren en AlphaTauri - en Gerhard Berger. Vasseur wordt dan ook niet als de ideale kandidaat gezien, maar veel keuze is er niet.

'Ferrari zit niet te wachten op Vasseur; Binotto hoeft niet weg'

Binnen de Scuderia zou men echter niet wachten op de komst van Vasseur. De Fransman wordt bestempeld als mislukking van Renault en zijn tijd bij Alfa Romeo wordt gezien als weinig spannends. De verwachtingen voor de nieuwe teambaas zijn echter hooggespannen, nu de zinnen opnieuw op de wereldtitel worden gezet voor 2023 en alles lager dan dat onacceptabel wordt geacht.

Ook is er weinig enthousiasme over het mogelijke vertrek van Binotto. Volgens de Italiaanse krant hoeft de teambaas zelfs wat betreft de mensen die het minder op hem gesteld hebben niet weg te gaan. Er wordt gevreesd dat opnieuw een grote wijziging in de top van het Formule 1-team de ontwikkeling van de auto van 2023 negatief kan beïnvloeden. Vasseur zou de vierde teambaas van Ferrari worden sinds 2014.

'Invloedrijke rol Leclerc bij aanstelling Vasseur'

Daarbij komt kijken dat de rol van Leclerc vraagtekens oproept. Immers: de Monegask kent Vasseur al langere tijd, gezien ze samenwerkten bij Alfa Romeo in 2018. Daarnaast onderhoudt het tweetal goede banden met Nicolas Todt, de manager van Leclerc en zoon van oud-Ferrari-baas Jean Todt. De rol van Leclerc wordt als invloedrijk gezien bij de aanstelling van Vasseur en daarmee het vertrek van Binotto.

Eén ding staat vast: Ferrari heeft nog niet écht een vervanger voor Binotto gevonden, maar dat de Italiaan op het punt staat te vertrekken, lijkt een zekerheid. Het is niet uitgesloten dat CEO Benedetto Vigna de rol van teambaas op zich neemt totdat er een vervanger voor Binotto is aangewezen. Dat 2023, net als voorgaande jaren, een 'jaar nul' wordt voor Ferrari, zit er dan ook dik in.

Bekijk hier de beste wedtips voor het WK voetbal! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws