'Hülkenberg naar Haas mede dankzij steekspel Steiner en Vasseur tegen Binotto' Formule 1
Formule 1

'Hülkenberg naar Haas mede dankzij steekspel Steiner en Vasseur tegen Binotto'

'Hülkenberg naar Haas mede dankzij steekspel Steiner en Vasseur tegen Binotto'

Günther Steiner is tegen de wens van Ferrari ingegaan om één van de coureurs van het Italiaanse team te stallen naast Kevin Magnussen. Steiner weigerde de wens van Mattia Binotto om Antonio Giovinazzi of Robert Shwartzman een kans te geven. De keuze viel op Nico Hülkenberg en Frédéric Vasseur, mogelijk binnenkort de nieuwe teambaas van Ferrari, leek daar een rol in gespeeld te hebben.

Dat schrijft de Italiaanse krant Corriere dello Sport zaterdagochtend. Hülkenberg was al langere tijd de favoriet om Mick Schumacher op te volgen bij de Amerikaanse renstal, maar op de achtergrond wilde Ferrari meebeslissen over het zitje naast Magnussen. Schumacher was namelijk een Ferrari-protegé, maar Haas maakte duidelijk niet verder te willen gaan met de Duitser.

Ferrari leek dat te accepteren, maar stelde wel Giovinazzi en Shwartzman voor als vervangers. Eerstgenoemde reed nog enkele vrije trainingen voor Haas, maar daar bleef het ook bij voor de Italiaan. Steiner had zijn oog namelijk al laten vallen op Hülkenberg. In Abu Dhabi werd bekendgemaakt dat hij vanaf volgend seizoen de teamgenoot is van Magnussen.

'Vasseur wil banden tussen Ferrari en Haas onderhouden'

En daarbij lijkt Vasseur, die in verband wordt gebracht met het opvolgen van Binotto bij Ferrari, betrokken te zijn geweest. Steiner durfde namelijk tegen de wens van Binotto in te gaan, omdat eerstgenoemde al rekening hield met de aanstelling van Vasseur bij de Scuderia. De Fransman zou al hebben gezegd dat hij de banden met Haas wil blijven onderhouden, ondanks de keuze voor Hülkenberg.

Wel is Vasseur van plan om Simone Resta, momenteel technisch directeur van Haas, terug te halen naar Maranello. Daar moet hij eveneens de technische verantwoordelijkheid op zich nemen. Vasseur kent Resta goed uit zijn tijd bij Alfa Romeo, de naamgever van Sauber. Daarnaast heeft het tweetal samengewerkt met Charles Leclerc in 2018, het debuutjaar van de Monegask die destijds voor het Zwitsers-Italiaanse team reed.

Bekijk hier de beste wedtips voor het WK voetbal! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws