Ferrari richt elektrische systemen af op enorm recht stuk in Baku Formule 1
Formule 1

Ferrari richt elektrische systemen af op enorm recht stuk in Baku

Ferrari richt elektrische systemen af op enorm recht stuk in Baku

Ferrari is voorafgaand aan de Grand Prix van Azerbeidzjan al een plan van aanpak aan het opstellen voor het motorische pakket. Op het rechte stuk is het in de afgelopen races Red Bull Racing gebleken dat de rechtelijnsnelheid meer op kan krikken, en dat kan in Baku een probleem vormen. Inhalen kan er in beperkte mate, met de grootste kans aan het einde van het enorme rechte stuk. Weet Ferrari daar geen gebruik van te maken dan gaat het een lastige wedstrijd tegemoet.

Daarom plant het team uit Maranello om het extra vermogen dat het elektrische systeem genereert, volledig te benutten op het lange rechte stuk, en op het tweede rechte stuk (na bocht 2, red.) enkel de DRS haar werk te laten doen. 'Baku is een straatcircuit met unieke eigenschappen. Atypisch kunnen we het zeker noemen, want de baan kent een bijzonder traag deel, negentiggradenbochten en een extreem lang recht stuk', meldt Ferrari's Nicola Bariselli bij Autosprint.

'Gezien deze karakteristieken zijn wij op zoek naar een veelzijdige krachtbron. Die veelzijdigheid moet toestaan dat de bolide trage bochten goed doorgaat, maar geen energie verliest die we nodig hebben op het rechte stuk', voegt de motoringenieur daaraan toe. Motoren kunnen zo afgesteld worden dat deze bij het accelereren een vermogensboost meegeven, maar of Ferrari het aandurft in Azerbeidzjan, moet nog blijken. Wellicht dat ze besluiten om het vermogen te sparen zodat ze met hand en tand kunnen verzetten tegen mogelijke Red Bull-aanvallen in de eerste bocht.

Ferrari houdt rekening met wind

Daarnaast is er een externe factor die de instellingen van de motor zal beïnvloeden. Bariselli: 'De omgevingseigenschappen hebben ook een serieuze invloed op de optimalisering van het pakket. Met name verschillen in windrichting en de intensiteit van de wind kunnen deze optimalisering aantasten.' Hebben de coureurs de wind in de rug bij het opkomen van het rechte stuk dan kan dat volgens de Italiaan zomaar een paar tienden verschil maken.

Verstappen grote favoriet voor zege in Azerbeidzjan | Ruim 2x je inzet terug bij een Nederlandse zege

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws