Marko belicht matige vorm Schumacher: 'Ik denk dat dat een probleem is' Formule 1
Formule 1

Marko belicht matige vorm Schumacher: 'Ik denk dat dat een probleem is'

Marko belicht matige vorm Schumacher: 'Ik denk dat dat een probleem is'

Helmut Marko stelt dat Mick Schumacher te crashgevoelig is. Het is de Red Bull Racing-adviseur niet ontgaan dat Schumacher in Saoedi-Arabië de muur al vond op zaterdag, en op zondag in Monaco wederom de fout in ging. Naast het feit dat zulke crashes levensgevaarlijk zijn, kosten ze Haas erg veel geld. Marko denkt dan ook dat de huidige vorm van de jonge Duitser problematisch is.

'Die frequentie van crashes - ik denk dat dat een probleem is', geeft hij vrij bij het Duitse RTL. 'Zo'n situatie hadden we vorig jaar met Yuki Tsunoda ook', voegt hij daaraan toe. Tsunoda debuteerde in 2021 in de koningsklasse, schoot in Bahrein uit de startblokken, maar kende daarna een reeks onfortuinlijke races waarin hij AlphaTauri geld kostte.

Marko: 'Tsunoda begon fantastisch wat betreft zijn snelheid, maar de fouten namen vervolgens toe. Sommige van die fouten waren ook onnodig.' Bij Tsunoda was ook duidelijk te merken dat hoe meer fouten hij maakte, hoe slechter hij in zijn vel zat, wat weer resulteerde in meer fouten. Zo kwam de jonge Japanner dus al vroeg in het seizoen in een negatieve spiraal terecht.

Het is echter niet alleen vervelend voor de coureur. Ook voor een team is het vervelend om een rijder te hebben die regelmatig de muur vindt. 'Het had negatieve gevolgen voor het budget, hele grote, negatieve gevolgen', herinnert Marko zich. Nu de teams onder een budgetplafond opereren, neemt een coureur met een grote crash meteen een hap uit het ontwikkelingsbudget.

Marko's oplossing

Er is dus geconstateerd dat er een probleem is, maar hoe los je het op? Marko is er achter gekomen hoe hij Tsunoda op het rechte spoor moest krijgen. Hij liet hem invliegen naar Italië, waar hij een appartement kreeg nabij de AlphaTauri-fabriek in Faenza. De focus ging volledig op zijn F1-carrière. 'Zoals je gemerkt hebt, heeft dat zijn vruchten afgeworpen.' Wellicht dat dat voor Schumacher ook een optie is bij Haas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws