Marko in de wolken met Verstappen: 'Zijn soevereiniteit komt terug' Formule 1
Formule 1

Marko in de wolken met Verstappen: 'Zijn soevereiniteit komt terug'

Marko in de wolken met Verstappen: 'Zijn soevereiniteit komt terug'

Helmut Marko ziet dat de soevereiniteit en het zelfvertrouwen weer is teruggekeerd bij Max Verstappen. Red Bull Racing had de beste reactie op het teleurstellende Grand Prix-weekend in Melbourne door in Imola een één-twee te pakken. De Red Bull-adviseur is blij om te zien dat ook Sergio Pérez in de afgelopen maanden veel progressie heeft geboekt. Door het resultaat is er veel optimisme aanwezig binnen de garage van Red Bull.

Verstappen pakte tijdens de race op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari zijn tweede Grand Slam. De regerend wereldkampioen kwam dan ook geen moment in de problemen. 'Max heeft een superieure race gereden met ontzettend veel zelfvertrouwen', zegt Marko bij Sport1.de. 'Hij pakte de snelste raceronde, poleposition en de overwinningen in beide races. Ik wist niet eens dat het mogelijk was. De soevereiniteit van Max is nu dus weer terug. Als de balans goed is dan kan Max alles uit de auto halen, maar we kunnen nog verbeteren.'

Niet alleen Verstappen was in vorm tijdens de Grand Prix van Emila Romagna. Teamgenoot Pérez was gedurende de race sneller dan Ferrari-rijder Charles Leclerc en kwam daardoor als tweede over de streep. 'Ik wil nog niet zeggen dat we op volle oorlogsterkte zijn. Maar we hadden met Max vorig jaar de snelste man en nu is Pérez ook beter geïntegreerd. Hij begrijpt de auto ook beter. Dan is een één-twee op een gegeven moment wel een logisch gevolg.'

Marko: 'Red Bull moet keihard door blijven werken'

De overwinning van Red Bul zal extra hard zijn binnengekomen bij Ferrari, omdat de Italiaanse renstal haar thuisrace reed. Marko weet dat zijn team nu keihard door moet blijven drukken. 'Ze hebben de titel nog niet. Ze stonden ook onder grote druk, zeker omdat het een thuisrace was. Ferrari is natuurlijk wel sterk en wij moeten dan ook keihard door blijven werken. Nu is er wel meer optimisme. We moeten ervoor zorgen dat Ferrari de limiet moet blijven opzoeken, want dat gaat niet alles van een leien dakje bij hen', aldus de Oostenrijker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws