Ferrari: 'Teams zullen in 2022 veel minder updates meenemen naar de circuits' Formule 1
Formule 1

Ferrari: 'Teams zullen in 2022 veel minder updates meenemen naar de circuits'

Ferrari: 'Teams zullen in 2022 veel minder updates meenemen naar de circuits'

Laurent Mekies, de sportief directeur van het team van Ferrari, denkt dat er komend seizoen veel minder updates zullen worden doorgevoerd door de teams dan in voorgaande jaren. Ook voor 2022 geldt een (nog strenger) budgetlimiet en dus moeten de teams economische keuzes maken. Ieder weekend een nieuwe update is dus verleden tijd, denkt de Fransman.

Vanaf afgelopen seizoen geldt er in de Formule 1 een budgetlimiet, om de competitie eerlijker te maken. Teams mochten in 2021 maximaal 145 miljoen dollar uitgeven aan de performance van de auto, daar waar dat in 2022 140 miljoen dollar is. Het strenge beleid gaat ervoor zorgen dat teams tussendoor minder zullen ontwikkelen en updaten, denkt Mekies. Met name Red Bull, Mercedes en Ferrari, teams die graag doorontwikkelen, lijken hiervan de dupe.

'In vergelijking met 2018 en 2019 gaan we echt minder updates zien', stelt Mekies. 'In die jaren werd er bij de grotere teams nagenoeg elke race wel weer iets nieuws op de auto opgezet. Het klinkt voor ons in ieder geval lastig om vanwege de beperkingen die we hebben met een groot aantal updates te komen.'

Kiezen tussen ontwikkeling nu of tijdens het seizoen

'Al met al is het schuiven met centen. Wie 's winters meer geld in de auto steekt, heeft minder over in de loop van het seizoen. Ook in januari moeten de teams dus al keuzes gaan maken. 'Er moet budget blijven om gedurende het jaar te kunnen ontwikkelen. Je leert constant bij. Het is dus zaak manieren te vinden om je hierop aan te kunnen passen. Dit was de grootste uitdaging', legt Mekies uit aan Motorsport.com.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws