'Hamilton laat F1-terugkeer afhangen van resultaten Abu Dhabi FIA-onderzoek' Formule 1
Formule 1

'Hamilton laat F1-terugkeer afhangen van resultaten Abu Dhabi FIA-onderzoek'

'Hamilton laat F1-terugkeer afhangen van resultaten Abu Dhabi FIA-onderzoek'

Sky Sports F1-journalist Craig Slater stelt dat een terugkeer van Lewis Hamilton afhangt van wat er uit het FIA-onderzoek naar Abu Dhabi komt. Bronnen rondom de zevenvoudig wereldkampioen suggereren dat ook Mercedes niet weet of ze hun coureur terug zien, en dat een verlengde termijn van Hamilton in de sport dus in de handen van het motorsportorgaan ligt.

'Het is nog steeds onduidelijk of hij er volgend jaar bij is. Ik heb gehoord van diverse bronnen rondom Hamilton dat hij nog niet weet of hij volgend jaar terugkeert naar de grid', zo trapt Slater af als hem gevraagd wordt naar de situatie rondom de Mercedes-coureur. Hamilton heeft sinds de seizoenfinale in Abu Dhabi niets meer van zich laten horen.

Slater haalt nog even aan dat toen Hamilton verloor, hij zich voor de camera's sterk hield: 'Na die nacht in Abu Dhabi stond hij op het podium naast Max Verstappen. Hij feliciteerde hem en verliet het circuit rustig en met zijn waardigheid intact. Het enige interview dat hij gaf was met Jenson Button, vlak na de race.' Het enige moment waarop de verslagenheid bij de Brit te zien was, was toen hij zijn vader omhelsde.

Hamilton ziet gefabriceerd seizoeneinde

Slater geeft aan dat de uitkomst van die laatste race, en vooral hoe men tot die uitkomst gekomen is, Hamilton nog steeds niet lekker zit. 'Vrijwel elke individu die ik gesproken heb en die sindsdien met Hamilton gesproken heeft, heeft aangegeven te verwachten dat Hamilton terugkomt, maar ze weten ook dat het hem heel hard heeft geraakt', geeft de journalist aan.

'De manier waarop hij de overwinning verloor, en dus het kampioenschap, valt hem zwaar. Hij denkt nog steeds dat het eindresultaat gemanipuleerd is', benadrukt hij. Hiermee wordt uiteraard gedoeld op het feit dat enkele auto's de safety car mochten inhalen in de op één na laatste ronde van de race, een onconventionele oplossing van wedstrijdleider Michael Masi.

Hamiltons terugkeer in handen van de FIA

Keert Hamilton in 2022 terug naar de grid? Dat ligt momenteel in handen van de FIA. Slater: 'Of Hamilton terug wil komen naar de F1, ligt aan of de FIA levert op de belofte om te onderzoeken wat er in die laatste ronde gebeurd is. Hij wil dat er iets tastbaars uit dat onderzoek komt, en dat wil hij zo snel mogelijk zien.' Komt de FIA niet met concrete verbeterpunten en een verklaring waarom Hamilton de titel 'ontnomen' is, dan zou hij een einde aan zijn Formule 1-loopbaan kunnen maken.

Een zorgelijke zaak, stelt Slater, die weet dat het van belang is dat het motorsportorgaan snel actie onderneemt. Anders zou het werkelijk zo kunnen zijn dat George Russell volgend jaar een andere teamgenoot heeft. 'Hoe langer dit scenario zo blijft en hoe langer we geen resultaat krijgen uit dat onderzoek, hoe moeilijker de Lewis Hamilton-situatie wordt', concludeert Slater. 'Je zou verwachten dat hij volgend jaar terug is, maar het is bij het team nog onduidelijk of dat het geval is.'

Bookmakers: Hamilton favoriet voor WK-titel Formule 1 in 2022

Slater over vaccinaties in F1 en Hamilton

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws