Ferrari test verschillende nieuwe onderdelen bij filmdag in Fioriano Formule 1
Formule 1

Ferrari test verschillende nieuwe onderdelen bij filmdag in Fioriano

Ferrari test verschillende nieuwe onderdelen bij filmdag in Fioriano

Ferrari heeft dinsdag een filmdag ingezet om de SF-23 in beeld te brengen, maar doet ondertussen ook enkele tests, zo is gebleken. De Ferrari-renstal heeft enkele upgrades meegenomen naar het circuit van Fioriano om wat data te vergaren met het oog op de Oostenrijkse Grand Prix.

Ieder team krijgt twee filmdagen per jaar. Hier mag slechts een gelimiteerd aantal kilometers (100) worden gereden met bijzondere banden. Desondanks is Ferrari van mening dat de data die deze dag vergaard wordt, alsnog van enige waarde kan zijn. In de ochtend was het de beurt aan Carlos Sainz, terwijl Charles Leclerc in de middag plaatsnam in de Ferrari SF-23. Voor het oog van vele fans ging de Ferrari, met enkele upgrades, rond op het privé-circuit van Ferrari.

In aanloop naar de Grand Prix van Oostenrijk wilden de Italianen graag enkele nieuwe onderdelen testen, aangezien de mogelijkheden om te testen beperkt zijn tijdens het sprintraceweekend. In de ochtend reed Sainz rond met een low-downforce-configuratie, zo meldt Formu1a.uno. Dit pakket zou bij de Grand Prix van Italië worden ingezet. Tegen de middag ging Sainz wederom de baan op, ditmaal met een nieuwe voorvleugel, die meerdere klein aanpassingen kent.

Leclerc met de grote upgrades

Later op de middag nam Leclerc plaats in de auto. De Monegask reed rond met enkele nieuwe onderdelen, waaronder de langverwachte nieuwe vloer. Daarnaast zijn er enkele aanpassingen aan de Venturi-kanalen en het bodywork. Enrico Cardile, hoofd van het aerodynamische departement bij Ferrari, wilde graag de nieuwe onderdelen testen om wat data te vergaren, zodat de upgrades bij de Grand Prix van Oostenrijk al ingevoerd kunnen worden. Welke onderdelen officieel worden geïntroduceerd komend weekend, moet nog blijken, maar Ferrari zet alles op alles om nieuwe innovaties te brengen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws