FIA denkt aan rally co-coureurs als mogelijke wedstrijdleiders in F1 Formule 1
Formule 1

FIA denkt aan rally co-coureurs als mogelijke wedstrijdleiders in F1

FIA denkt aan rally co-coureurs als mogelijke wedstrijdleiders in F1

Mohammed Ben Sulayem, president van de FIA, denkt dat het een goed idee is om co-coureurs in rallyraces te trainen om wedstrijdleider te worden. Ben Sulayem denkt dat deze co-rijders alles in zich hebben om wedstrijdleider te worden wanneer ze de juiste training krijgen. De FIA wil snel naar drie wedstrijdleiders in de Formule 1 en daarbij houdt het bestuursorgaan alle opties open.

Dit seizoen kent de Formule 1 twee wedstrijdleiders. Niels Wittich en Eduardo Freitas hebben de rol overgenomen van Michael Masi, die na de controversiële race in Abu Dhabi uit zijn functie werd ontheven. Nu wil de FIA naar drie wedstrijdleiders. 'We kunnen niet zomaar nieuwe wedstrijdleiders introduceren door ze te kopen of te huren', wordt Ben Sulayem geciteerd door Motorsport.com. 'Als we ze naar de Formule 1 halen dan moeten we ze trainen. We willen drie wedstrijdleiders, want we moeten namelijk kunnen rouleren.'

Ben Sulayem kijkt naar co-coureurs

Masi werd al genoemd als mogelijke derde wedstrijdleider. Toch kijkt Ben Sulayem ook naar andere raceklassen voor geschikte kandidaten. 'Ik kijk bijvoorbeeld naar de efficiëntie en structuur bij co-rijders. Ze plannen en organiseren alles, van de route tot aan de brandstof. Zij hebben alles. We hebben erover nagedacht om zulke mensen naar de sport te brengen. Dan doorlopen ze natuurlijk eerst verschillende processen en trainingen om te zien of ze passen.'

Ben Sulayem heeft geen twijfel over de kunde van deze co-rijders. 'Ik weet honderd procent zeker dat zij wedstrijdleiders van de Formule 1 kunnen zijn.' Wel hoopt hij de co-coureurs eerst de juiste training te bieden. 'Je zal ze eerst moeten trainen en dan beginnen ze in andere raceklassen. Denk bijvoorbeeld aan de WEC en andere raceklassen die op circuits worden verreden. Je stopt ze in de racepiramide en dan gaan ze door het juiste proces', aldus de president van de FIA.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws