Ruzie over aantal sprintraces gaat niet over geld: 'F1 is een democratie' Formule 1
Formule 1

Ruzie over aantal sprintraces gaat niet over geld: 'F1 is een democratie'

Ruzie over aantal sprintraces gaat niet over geld: 'F1 is een democratie'

Mohammed Ben Sulayem, president van de FIA, stelt dat de toekomst van de sprintraces niet afhangt van geld. De teams willen dat het aantal sprintraces wordt verhoogd naar zes in 2023, maar voorlopig steekt de FIA daar een stokje voor. Ben Sulayem zegt dat hij gewoon de tijd nodig heeft om de juiste beslissing te maken. De president van het bestuursorgaan wil een mogelijk incident in de toekomst weten te voorkomen.

Na een gesprek tussen de teams en de FIA stelden enkele bronnen dat de renstallen het bestuursorgaan gierig vonden omtrent de sprintraces. De president zegt dat daar niks van klopt. 'Ik heb niet om meer geld gevraagd en als ik dat al had gedaan dan had ik het op de juiste manier gebruikt', zegt Ben Sulayem bij The Daily Mail. 'De Formule 1 is het toppunt van de autosport, dus we hebben ook de middelen nodig om de technische en financiële aspecten te besturen op een manier die dat respecteert. Ik moet goed kijken of mijn team de extra werkdruk aan kan als er meer sprintraces zijn.'

Ben Sulayem is dan ook niet per definitie tegen een hoger aantal sprintraces. 'Ik ben voor een verhoging van het aantal sprintraces als dat het juiste is om te doen. Ik zeg niet dat het een slecht iets is, maar er is gewoon nog tijd om een beslissing te maken.' Ben Sulayem wil dan ook in alle rust zijn keuze kunnen maken. 'De Formule 1 is een democratie. De Formula One Group heeft een stem, de teams hebben een stem en ik heb een stem. Als ik mijn tijd niet mag nemen om de voorstellen te bestuderen dan ontneem je mijn vrijheid van democratie.'

Ben Sulayem wil fouten voorkomen

De president van de FIA wil goed overwogen beslissingen maken. Hij wil immers fouten, die in het verleden wel zijn gemaakt, kunnen voorkomen. 'Na Abu Dhabi wilden mensen direct veranderingen zien. Ik snap dus niet dat we ineens van de FIA verlangen dat ze meer werk gaan verrichten. Wat als er een incident gebeurt in de toekomst? We moeten gewoon alles in acht nemen en een verstandige keuze maken. Laat ons dit uitvoeren, want we gaan zorgen dat het goed komt', aldus Ben Sulayem.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws