Fittipaldi begrijpt keuze Alonso niet: 'Alpine is nu sterker dan Aston Martin' Formule 1
Formule 1

Fittipaldi begrijpt keuze Alonso niet: 'Alpine is nu sterker dan Aston Martin'

Fittipaldi begrijpt keuze Alonso niet: 'Alpine is nu sterker dan Aston Martin'

Fernando Alonso verraste maandag door zijn vertrek bij Alpine aan te kondigen en vervolgens ook bekend te maken dat hij in 2023 voor Aston Martin gaat rijden. Emerson Fittipaldi, die net als Alonso tweevoudig wereldkampioen in de Formule 1 is, weet niet waarom de Spanjaard die keuze heeft gemaakt. Fittipaldi ziet dat Alpine op dit moment sterker is dan Aston Martin.

Tegen Vegas Insider zegt de Braziliaan: 'Hij doet het heel goed bij Alpine. Ik weet niet waarom hij vertrekt. Het is moeilijk te begrijpen.' Alpine staat momenteel vierde in het constructeursklassement, terwijl Aston Martin het alleen beter doet dan Williams. En dat ziet Fittipaldi ook: 'Alpine is op dit moment sterker dan Aston Martin.'

'Goed mogelijk dat Alonso statement naar buiten brengt'

Fittipaldi geeft aan dat het heel moeilijk is om de keuze van een coureur te snappen. 'Van de buitenkant is het moeilijk om te zien wat een coureur doet besluiten om van team te wisselen, of om te stoppen. Het is een erg persoonlijke keuze. Er moet een goede reden zijn dat hij van team wisselt. Het is goed mogelijk dat Alonso over een paar dagen een statement naar buiten brengt, waarin hij zijn keuze uitlegt.'

Fittipaldi, die ook tweemaal de Indy 500 won, is blij voor Aston Martin. Hij denkt dat de komst van Alonso het team zal helpen. 'Alonso brengt veel ervaring met zich mee. Hij is erg goed met de set-up van de auto. Ik hoop dat Aston Martin - met Alonso erbij - meer snelheid krijgt.' Alonso neemt het stokje over van Sebastian Vettel, die ook niet bepaald onervaren genoemd kan worden. De Duitser, die na dit seizoen stopt als Formule 1-coureur, werd vier keer wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws