Fittipaldi over gestuntel bij Ferrari: 'Weet zeker dat ze het oplossen' Formule 1
Formule 1

Fittipaldi over gestuntel bij Ferrari: 'Weet zeker dat ze het oplossen'

Fittipaldi over gestuntel bij Ferrari: 'Weet zeker dat ze het oplossen'

De strategische fouten van Ferrari zijn in het huidige Formule 1-seizoen niet meer op één hand te tellen. Emerson Fittipaldi maakt zich desondanks totaal geen zorgen over de Italiaanse renstal. Fittipaldi, die in 1972 de jongste wereldkampioen ooit werd in de Formule 1, kijkt nog vol vertrouwen naar het legendarische F1-team.

Tegen Vegas Insider zegt de Braziliaan: 'Op strategisch gebied maken ze fouten. Ik weet niet wat er misgaat, maar ik weet zeker dat ze het zullen oplossen. Ferrari heeft de capaciteit, de mensen en de ervaring om hiervan te herstellen. Wat ik zeker weet is dat de auto heel snel is en het team erg goed. Dit gebeurt soms. Ferrari zal leren van de fouten en alleen maar beter uit de strijd komen.'

Tweevoudig wereldkampioen Fittipaldi heeft afgelopen weekend ongetwijfeld ook gezien dat het Ferrari-team harde banden onder de auto van Charles Leclerc zette tijdens de Grand Prix van Hongarije, wat de Monegask mogelijk de zege kostte. Uiteindelijk schroefde het team weer de zachte band onder Leclercs auto, maar die oplossing kwam te laat: hij werd zesde.

Ferrari is de aansluiting kwijt

Het is niet de eerste keer dat Ferrari door strategische fouten, mechanische pech of een (stuur)fout van Leclerc of Carlos Sainz dure punten laat liggen. Ondertussen staat Ferrari 97 punten achter op Red Bull Racing in het constructeurskampioenschap, terwijl Max Verstappen een voorsprong van tachtig punten heeft op Leclerc bij de coureurs. Mercedes zal na de zomerstop azen op die tweede plek bij de constructeurs, met een achterstand van slechts dertig punten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws