'Formule 1-top praat met teams over kalenderuitbreiding naar 25 Grands Prix' Formule 1
Formule 1

'Formule 1-top praat met teams over kalenderuitbreiding naar 25 Grands Prix'

'Formule 1-top praat met teams over kalenderuitbreiding naar 25 Grands Prix'

Formule 1-teams praten met de top van de koningsklasse van de autosport over een uitbreiding van de kalender, zo meldt De Telegraaf. Momenteel staan er 22 Grands Prix op de kalender, mede dankzij het schrappen van de Grand Prix van Rusland, maar er wordt gekeken om in de toekomst naar 25 races te gaan.

Het Concorde Agreement staat momenteel toe dat er maximaal 24 Grands Prix worden georganiseerd. Er wordt echter gesproken over het verhogen van dat aantal naar 25. Teams van de Formule 1 bespreken dit met de leiding van de sport, die al langere tijd kalenderuitbreiding wil realiseren. Zo kwam er dit jaar de Grand Prix van Miami bij en zal komend seizoen een race in Las Vegas op de planning staan.

Dat kalenderuitbreiding mogelijk is, komt door de huidige populariteit van de Formule 1. Meerdere landen en locaties zouden inmiddels een Grand Prix willen organiseren. Eerder nog toonde New York interesse, maar bedankten rechtenhouders Liberty Media voor de eer. Ook zijn er plannen voor de terugkeer van de Grand Prix van Zuid-Afrika in Kyalami. Die zou volgend jaar al op de kalender kunnen staan.

'GP's Frankrijk en België op schopstoel, toekomst GP Monaco onzeker'

De brede interesse staat de Formule 1 nu toe om te onderhandelen over kalenderuitbreiding. Toch staan er ook enkele locaties op de schopstoel om van de kalender te verdwijnen. Volgens De Telegraaf gaat dit om onder meer de Grands Prix van Frankrijk en België. Ook de toekomst van de Grand Prix van Monaco is allerminst zeker, omdat het contract dat eind dit jaar afloopt nog niet is verlengd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws