Brown ziet graag een F1-race in Afrika: 'Geweldige markt' Formule 1
Formule 1

Brown ziet graag een F1-race in Afrika: 'Geweldige markt'

Brown ziet graag een F1-race in Afrika: 'Geweldige markt'

Zak Brown onthulde aan Motorlat en andere selecte media zijn gedachten over de onaangeboorde markten van de Formule 1. Daarbij ging de teambaas van McLaren vooral in op de potentie van de Afrikaanse markt, waar momenteel nog geen Formule 1-race wordt georganiseerd.

Nu er bijna dagelijks wordt gesproken over een steeds grotere F1-kalender in de komende jaren na 2025, lijkt een terugkeer van de Formule 1 naar Zuid-Afrika ook een kwestie van tijd. Brown sprak tijdens de inaugurele Grand Prix van Miami en deelde zijn gedachten over onaangeboorde markten voor de Formule 1 en stelde voor races om het jaar te organiseren.

Race in Afrika binnen vijf jaar

In 2021 verklaarde de toenmalige nieuwe F1-baas Stefano Domenicali dat er in de komende vijf jaar een race in Afrika zal plaatsvinden. Het continent Afrika is een continent waar de Formule 1 niet meer heeft geracet sinds de Zuid-Afrikaanse Grand Prix van 1993. Op die dag won Alain Prost de seizoensopener van de F1 Grand Prix op het Zuid-Afrikaanse Kyalami Circuit. Dit circuit zou een grote investering en nieuwe faciliteiten vereisen, alsmede de vereiste FIA Graad 1-status. Nu een terugkeer van F1-races op het Afrikaanse continent onvermijdelijk lijkt, wordt er in de paddock al druk gesproken over een mogelijke Grand Prix aldaar.

Geweldige markt

McLaren-teambaas Brown ziet een race in Afrika wel zitten: 'Ik denk dat Afrika een geweldige markt is. Ook denk ik dat Azië met China een geweldige markt is om naar terug te gaan. Tevens is Singapore is een geweldig evenement en ze zullen uitkijken naar een Grand Prix. Je zag ook de extra belangstelling in Australië, nadat het een paar jaar een Grand Prix heeft gemist. Ik denk dat we in Amerika op een goede plek zijn. Afrika zou geweldig zijn, en ik zou graag zien dat we blijven groeien in Azië.'

Er is nooit een gebrek aan belangstelling van locaties die een F1-race willen organiseren. Miami's Amerikaanse karakter zal nu worden opgevolgd door Barcelona met een meer traditionele stijl. Zo is elke race uniek voor zijn land en haar locatie en laat de Formule 1 echt zien dat het een wereldwijde sport is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws