Gasly en Ocon zitten niet op de juiste plek bij Alpine: 'Het zijn twee geweldige coureurs' Formule 1
Formule 1

Gasly en Ocon zitten niet op de juiste plek bij Alpine: 'Het zijn twee geweldige coureurs'

Gasly en Ocon zitten niet op de juiste plek bij Alpine: 'Het zijn twee geweldige coureurs'

In een recente aflevering van de podcast Formula For Success heeft voormalig eigenaar van Jordan Grand Prix en F1-commentator, Eddie Jordan, zijn mening gegeven over de situatie bij Alpine. Volgens Jordan beschikt het team over twee zeer getalenteerde coureurs, Pierre Gasly en Esteban Ocon, maar zitten zij momenteel op de verkeerde plek bij een team dat al lange tijd geen significante vooruitgang boekt.

'Alpine heeft twee goede coureurs', merkte Jordan op. 'Ik heb een zwak voor Gasly. Ik denk dat hij heel hard zijn best doet en soms een beetje pech heeft. Ocon, die we zagen toen hij bij Force India was, daar heb ik veel goede ervaringen mee gehad.' Gasly reed in 2023 voor het eerst bij Alpine nadat hij was overgestapt vanaf AlphaTauri. De coureur eindigde op de elfde plek in het kampioenschap met 62 punten. Zijn teamgenoot, Ocon, eindigde direct achter hem op de twaalfde plek met 58 punten.

Niet de fout van de coureurs

De voormalige teambaas van Jordan Grand Prix suggereert dat het probleem niet zozeer bij de coureurs ligt, maar eerder bij de technische aspecten van het team. Volgens Jordan is de motor van Alpine niet op het niveau waar het zou moeten zijn, en dit belemmert de vooruitgang van zowel Gasly als Ocon. Het is duidelijk dat Jordan gelooft dat het potentieel van Gasly en Ocon niet volledig tot uiting komt bij Alpine, en de focus ligt op de noodzaak van technologische verbeteringen om het team weer naar voren te brengen in het klassement.

Jordan benadrukt echter zijn zorgen over de toekomstige prestaties van Alpine en gaf aan dat hij geen grote verbeteringen verwacht voor het komende seizoen. 'Maar zie ik ze volgend jaar veel verbeteren? Eerlijk gezegd niet. Ik denk dat de motor niet goed genoeg is. Het zijn twee geweldige coureurs, maar weet je, ze zitten daar vast en ze maken er gewoon het beste van.' Jordan betwijfelt de strategische keuzes van Alpine en de uitdagingen waarmee het team wordt geconfronteerd om competitief te blijven in het felbevochten Formule 1-veld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws