Horner weet dat Red Bull enorm risico heeft genomen: 'Moeten zorgen dat het werkt' Formule 1
Formule 1

Horner weet dat Red Bull enorm risico heeft genomen: 'Moeten zorgen dat het werkt'

Horner weet dat Red Bull enorm risico heeft genomen: 'Moeten zorgen dat het werkt'

Christian Horner kijkt vol zelfverzekerdheid naar de toekomst van Red Bull Racing. De Oostenrijkse renstal zal over twee jaar met een eigen motor gaan rijden, maar er is nog voldoende werk te verrichten door de mensen in Milton Keynes. Daarnaast moet het motorproject slagen, wat een groot risico is voor Red Bull. Horner is op dit moment in ieder geval te spreken over de progressie die Red Bull Powertrains heeft weten te boeken.

Aan het einde van het 2021-seizoen besloot Honda te vertrekken uit de Formule 1. Inmiddels heeft de Japanse motorleverancier al een overeenkomst te pakken met Aston Martin voor het moment dat de nieuwe regelgeving ingaat. Red Bull heeft uiteindelijk besloten om zelf krachtbronnen te gaan ontwikkelen en de Oostenrijkse renstal zal in 2026 voor het eerst met de eigen motor rijden. In de ontwikkelingsfase krijgt Red Bull Powertrains wel de hulp van Ford.

Achter de schermen is het dan ook heel druk bij Red Bull. De focus is natuurlijk gericht op het aankomende seizoen, maar het team is ook al met de lange termijn bezig. 'Het is druk, er zijn nog 24 maanden voordat onze motor achterin de RB22 wordt geschroefd', zegt Horner bij PlanetF1. 'Dat is niet erg lang in de wereld van de Formule 1, dus er is nog ontzettend veel te doen in een zeer korte periode. Toch ben ik ervan overtuigd dat we de juiste mensen hebben en dat we het kunnen halen.'

In de afgelopen jaren zijn er al wat berichten naar buiten gekomen over de progressie van de motor van Red Bull Powertrains. Horner wil echter niet onthullen in welk stadium de ontwikkeling van de motor zich bevindt. 'We hebben moeten nog veel terrein zien in te halen, want we concurreren met fabrikanten die tientallen jaren ervaring hebben. Dertig maanden geleden was dit project nog in de opstartfase. Dus wat er in dertien maanden is bereikt, is buitengewoon.'

Horner: 'Gaat niet alleen om Max'

Het risico dat Red Bull heeft genomen, is wel enorm. Mocht het project onsuccesvol blijken, staat het team er helemaal alleen voor. 'We hebben onze strategische beslissing voor de toekomst genomen en we moeten ervoor zorgen dat het werkt.' Als Red Bull zijn competitiviteit verliest, loopt het team ook nog eens het risico Max Verstappen te verliezen aan het einde van zijn contract. 'Ik denk niet dat het alleen om Max gaat. We zijn allemaal zeer ongeduldig in de Formule 1. Iedereen wil competitief zijn', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws