Gasly en Tsunoda niet overtuigd door huidig pakket AlphaTauri Formule 1
Formule 1

Gasly en Tsunoda niet overtuigd door huidig pakket AlphaTauri

Gasly en Tsunoda niet overtuigd door huidig pakket AlphaTauri

De coureurs van AlphaTauri denken dat ze een lastige race tegemoet gaan op Silverstone. Pierre Gasly en Yuki Tsunoda denken dat het huidige pakket van de Italiaanse renstal niet goed genoeg zal zijn om echt mee te strijden met het middenveld tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Daarom is Gasly blij dat het al bekend is dat hij aankomend seizoen ook voor AlphaTauri rijdt, aangezien hij nu ook al deels de focus kan verleggen op de auto van 2023.

De Fransman kijkt uit naar de race op Silverstone, aangezien hij een fan is van de baan. Desondanks verwacht hij wel een moeilijk weekend. 'Ik vind het een heel erg fijn circuit, het is ongelooflijk snel en je krijgt een geweldig gevoel in de auto', zegt Gasly in een persbericht van AlphaTauri. 'Toch moeten we nog zien hoe het zal gaan. We missen nog heel veel qua aerodynamica en het weekend zal waarschijnlijk niet helemaal rechtdoorzee zijn voor ons. Natuurlijk zullen we proberen alles uit ons huidige pakket te halen, terwijl we wachten op updates.'

Tsunoda heeft zich ondanks de twijfels over het weekend zo goed mogelijk proberen voor te bereiden. 'Ik heb het qua training heel erg druk gehad de afgelopen week.' De coureur wil na zijn crash in Canada beter scoren op Silverstone, maar ook de Japanner ziet in dat het niet heel makkelijk zal worden voor AlphaTauri. 'We willen Q3 halen en punten scoren op zondag. Ik denk echter wel dat het een hele lastige race zal worden met ons huidige pakket, maar het zal ons al helpen als we probleemloze vrije trainingen hebben.'

Contractverlenging Gasly

Eerder werd duidelijk dat Gasly ook volgend seizoen uitkomt voor AlphaTauri. De coureur is blij met de bekendmaking. 'Ik kan nu uitkijken naar de komende achttien maanden bij het team. Ik ben blij dat het zo vroeg bevestigd is. Daardoor hebben we nu de tijd om een strategie uit te denken, en de auto van volgend jaar te ontwikkelen. We weten dat we samen goed kunnen presteren, dus ik zie niet in waarom het 2023-seizoen niet geweldig kan zijn voor ons', aldus Gasly.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws