Gasly wil verbetering zien bij AlphaTauri: 'Het enige wat zal helpen, is een upgrade' Formule 1
Formule 1

Gasly wil verbetering zien bij AlphaTauri: 'Het enige wat zal helpen, is een upgrade'

Gasly wil verbetering zien bij AlphaTauri: 'Het enige wat zal helpen, is een upgrade'

Pierre Gasly weet dat het team van AlphaTauri moet verbeteren om betere resultaten te boeken. Tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan leek het team de weg omhoog enigszins te hebben gevonden, maar dat lag volgens Gasly puur aan het circuit. De coureur ziet dat het team te veel fouten maakt, maar dat het team ook last heeft van pech.

AlphaTauri is in het begin van het seizoen al veel punten verloren, en staat daardoor op de zevende plek in het kampioenschap met 27 punten. In Baku kende de Italiaanse renstal eindelijk een probleemloos weekend. 'Dat komt omdat het circuit vooral bochten heeft van negentig graden en omdat het weekend gewoon perfect verliep voor ons', vertelt Gasly bij Auto, Motor und Sport. 'Langzame bochten zijn onze vrienden, maar snelle bochten zijn onze vijanden.'

'Het is voor ons gewoon heel erg belangrijk dat alles perfect gaat. In Baku hebben we laten zien dat we het vierde snelste team kunnen zijn als we alles goed doen, maar dan moet het ook overal goed gaan', vervolgt Gasly. In de eerste races kampten de coureurs van AlphaTauri met betrouwbaarheidsproblemen. Gasly weet echter wel dat de auto niet snel genoeg is. 'Je hebt geen controle over ongeluk, maar wel over fouten. We zijn als team gaan zitten om de dingen die fout zijn gegaan te bespreken. Dat was een ware boost voor het team.'

Gasly wil upgrades zien

In Canada verliep het weekend opnieuw niet positief voor Gasly en Yuki Tsunoda. De coureurs van AlphaTauri kwamen niet verder dan Q1, al kwam dat bij Tsunoda ook door een gridstraf, en in de race wisten ze zichzelf ook niet naar de punten te rijden. Bij AlphaTauri weten ze wat er nodig is om de aansluiting te vinden met de rest van het middenveld. 'Het enige wat ons nu nog zal helpen, is een upgrade. Op die manier kunnen we al onze zwakke plekken wegwerken', aldus Gasly.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws