Hill relativeert dramaweekend Ferrari: 'Red Bull heeft ook zo haar problemen' Formule 1
Formule 1

Hill relativeert dramaweekend Ferrari: 'Red Bull heeft ook zo haar problemen'

Hill relativeert dramaweekend Ferrari: 'Red Bull heeft ook zo haar problemen'

Sky Sports F1-analisten Damon Hill en Johnny Herbert zijn het erover eens: Ferrari kende een dramaweekend in Azerbeidzjan, maar er is nog niets verloren. Het team spoelde een vermoedelijke eerste en vierde plek door het putje, wat vooral voor de coureurs ontzettend frustrerend is. Langzaamaan begint het momentum in de titelstrijd Red Bulls kant op te vallen.

Allereerst wordt Herbert gevraagd naar de vervelende uitvalbeurt van de Monegask. 'Leclerc weet dat hij geweldig racet. Als alles werkt, weet je dan in ieder geval dat je als coureur gewoon kan leveren', meldt hij. Daarmee probeert hij te zeggen dat het voor Leclercs zelfvertrouwen niet echt gevolgen zal hebben. Aan hem ligt het immers niet.

Hill stemt in: 'Hij doet zijn werk, maar wat kan hij hier verder aan doen? Het moet ontzettend frustrerend zijn, maar het kampioenschap ligt nog helemaal open.' Er is dus beslist nog geen man overboord voor de renstal uit Maranello. Een vrij terechte opmerking, gezien het gat tussen Verstappen en Leclerc na Australië zo'n vijftig punten in het voordeel was van de Ferrari-coureur, en nu meer dan dertig punten in het voordeel van de Limburger is.

'Dit was een verschrikkelijke dag voor Ferrari, maar geen ramp. Het is nog te vroeg in het kampioenschap om van een ramp te spreken. En Red Bull heeft ook zo haar problemen', benadrukt de enkelvoudig wereldkampioen. Denk maar eens aan het DRS-probleem dat vermoedelijk nog steeds niet opgelost is. Verstappen werd tijdens de race immers geïnstrueerd om vanaf een bepaald moment het kunstmatige inhaalsysteem niet meer te activeren.

Waar zitten de problemen bij Ferrari?

Herbert stelt dat Ferrari een paar serieuze motorproblemen heeft, maar durft niet te zeggen waar deze precies zetten, en of het steeds dezelfde fouten zijn. 'Het liefst wil je natuurlijk dat ze gerelateerd zijn. Het probleem zal diep in het systeem zitten. Als je Leclerc over de boordradio al hoort zeggen dat het de motor is, dan is dat een teken. Later in het seizoen kan dit voor hoofdpijn zorgen, want dan heb je een sterke, betrouwbare motor nodig.'

Hill: 'De positieve trend ligt nu bij Red Bull en Verstappen. Ferrari is de afgelopen maanden duidelijk de verliezer geweest. Zijn de problemen niet gerelateerd dan zijn het er erg veel. Zijn ze wel gerelateerd dan is het probleem erg groot.' Er is geen manier waarop dit dus goed nieuws kan zijn voor de Italiaanse renstal volgens Hill.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws